ΑΠΘ: Συνεχίζονται οι εγγραφές για το 2o Διεθνές Συνέδριο Μεθοδολογία στην εκμάθηση των γλωσσών

Το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Γαλλικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και το ανοιχτό, διαπανεπιστημιακό και διεπιστημονικό Εργαστήριο για τη μεθοδολογία της διδακτικής των γλωσσών των δύο Ιδρυμάτων, MÉTHODAL, συνδιοργανώνουν το 2o Διεθνές Συνέδριο «Μεθοδολογία στην εκμάθηση των γλωσσών: προς την παιδαγωγική, διδακτική και γλωσσολογική αριστεία», το οποίο θα διεξαχθεί στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο «Μakedonia Palace», στη Θεσσαλονίκη.

 
Τις εργασίες του συνεδρίου θα απασχολήσουν θέματα μεθοδολογίας της εκμάθησης των γλωσσών, μέσα από το πρίσμα της παιδαγωγικής, διδακτικής και γλωσσικής αριστείας. Στόχος του συνεδρίου, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι οι συμμετέχοντες να αποκομίσουν πολύτιμη εμπειρία που θα μετουσιωθεί σε πράξη και θα τους φέρει πιο κοντά στην προαναφερόμενη αριστεία τόσο μέσω της παρουσίασης ερευνητικών αποτελεσμάτων σχετικά με τη μεθοδολογία της διδακτικής των ξένων γλωσσών όσο και μέσω της ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ των επαγγελματιών του χώρου που συμμετέχουν.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν 70 εισηγήσεις, ανακοινώσεις, slams & εργαστήρια, με ομιλητές από περισσότερες από 30 χώρες (Αλβανία, Αλγερία, Βέλγιο, Βόρεια Κορέα, Καλιφόρνια, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδά, Κίνα, Κύπρο, Λίβανο, Λουξεμβούργο, Μαλαισία, Μαρόκο, Μεξικό, Περού, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Τουρκία, Φινλανδία κ.ά.).

Συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων: ο Christian Puren, Ομότιμος Καθηγητής της Διδακτικής γλωσσών-πολιτισμών στο Τμήμα Επιστημών της Γλώσσας του Πανεπιστημίου Jean Monnet Saint-Étienne (Γαλλία) και Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Καθηγητών των ζωντανών γλωσσών της Γαλλίας (APLV), ο Philippe Blanchet, Υπεύθυνος ερευνών στις Γλωσσικές Επιστήμες και Καθηγητής Κοινωνιογλωσσολογίας και Διδακτικής της πολυγλωσσικής και διαπολιτισμικής επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο της Rennes 2 (Γαλλία), ο Bernard Rey, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης της Εκπαίδευσης στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών, η Coralie Delhaye, Ερευνήτρια στο «Κέντρο για τη στήριξη της αριστείας στη διδασκαλία» του Πανεπιστημίου Stanford (Αγγλία), και ο Christopher Lees, Διδάσκων και Ερευνητής του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στη γαλλική και την αγγλική γλώσσα και απευθύνεται σε ερευνητές και επαγγελματίες της γλωσσικής εκπαίδευσης: πολιτικούς φορείς της εκπαίδευσης, υπευθύνους σχεδιασμού προγραμμάτων και γενικών πλαισίων εκπαίδευσης, διδάσκοντες γλωσσών, διοργανωτές εξετάσεων κ.ά.

Παράλληλα με τις εργασίες του Συνεδρίου, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθεί Έκθεση βιβλίων και διδακτικών υλικών για την εκμάθηση των γλωσσών.

Για εγγραφές και αναλυτικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον σύνδεσμο: http://congres2018.methodal.net. Έως τέλος Αυγούστου παρέχεται έκπτωση από 20% έως 50% στις εγγραφές που θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά, και που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το κόστος των εργαστηρίων, καθώς και την παρακολούθηση των εισηγήσεων.

Σχετικά Άρθρα