Απολογισμός του ΙΟΒΕ για το 2014 -σημείο αναφοράς για την επιχειρηματικότητα

Τον ετήσιο απολογισμό του δημοσίευσε το  ΙΟΒΕ, με μια περιεκτική αναφορά για  τις δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν μέσα στο 2014 και αφορούν ένα ευρύ πεδίο έγκυρης πληροφόρησης για τις ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου, με τακτικές ανακοινώσεις,  έρευνες, ομιλίες  και εκδηλώσεις.

Στο εισαγωγικό σημείωμα αναφέρει ότι «το ΙΟΒΕ είναι ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός, κοινωφελής, ερευνητικός οργανισμός.

Ιδρύθηκε το 1975 με δύο σκοπούς: αφενός να προωθεί την επιστημονική έρευνα για τα τρέχοντα και αναδυόμενα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και αφετέρου να παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση και να διατυπώνει προτάσεις, οι οποίες είναι χρήσιμες στη διαμόρφωση πολιτικής.

Ως ένας ανεξάρτητος οργανισμός, το ΙΟΒΕ έχει βασική επιδίωξη να παρεμβαίνει έγκαιρα, επισημαίνοντας με βάση το ερευνητικό του έργο, τα εκάστοτε κρίσιμα ζητήματα.

Το ΙΟΒΕ δεν έχει σταθερή χρηματοδότηση από κάποια δημόσια ή ιδιωτική πηγή. Την ανεξαρτησία του υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ακριβώς και το γεγονός ότι αντλεί χρηματοδότηση από πολλές διαφορετικές πηγές, μέσω χορηγιών και υποστήριξης ερευνητικών έργων.

Το Ίδρυμα, ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός δημόσιου συμφέροντος, διοικείται από εξηνταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου αντιπροσωπεύουν κυρίως τον επιχειρηματικό, τραπεζικό και ακαδημαϊκό κόσμο, όπως επίσης και οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγει από τα μέλη του Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία διοικεί το Ίδρυμα και κατευθύνει τις δραστηριότητές του.

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος εξελέγη τον Μάιο του 2014 ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, διαδεχόμενος τον κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλο, Πρόεδρο και Δ/νοντα Σύμβουλο της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά.

Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ είναι ο κ. Νίκος Βέττας, καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών»

INFO: Ο ετήσιος απολογισμός IOBE_Report_2014

Σχετικά Άρθρα