Αύξηση 7% στις εξαγωγές της ελληνικής βιομηχανίας Αλουμινίου

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής  Αρχής το 1ο εξάμηνο του 2018, οι εξαγωγές των προϊόντων  της ελληνικής βιομηχανίας αλουμινίου, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται ο βωξίτης και η αλουμίνα, ξεπερνούν  το 5% των συνολικών εμπορευματικών εξαγωγών της χώρας. ‘Έτσι ο κλάδος, που είναι ιδιαίτερα  γνωστός και ανταγωνιστικός στις διεθνείς αγορές, κατατάσσεται, ανάμεσα στους 99 κωδικούς της συνδυασμένης ονοματολογίας,  ως:

-Ο 2ος πιο εξαγωγικός  με αξία εξαγωγών 862,5 εκατ.€ περίπου, μετά τον κωδικό των  ορυκτών καυσίμων,  παρουσιάζοντας αύξηση  κατά 7% περίπου σε σχέση με το 1ο εξάμηνο  2017  και

-Ο 2ος με το καλύτερο εμπορικό ισοζύγιο, 320 εκατ.€  περίπου, μετά τον κωδικό  των παρασκευασμένων  λαχανικών, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2%  σε σχέση με το  1ο εξάμηνο 2017.

Λαμβάνοντας δε υπόψη τον  βωξίτη και την αλουμίνα  η αξία των  συνολικών  εξαγωγών του ελληνικού κλάδου αλουμινίου ανέρχεται  στα  931,8 εκατ.€  και το εμπορικό ισοζύγιο στα 372,3 εκατ.€ .  Η αξία των συνολικών εξαγωγών του κλάδου κατανέμεται ως εξής:

pin 1

 Τέλος όσον  αφορά τον υποκλάδο της διέλασης αλουμινίου (αρχιτεκτονικά και βιομηχανικά προφίλ)  οι πωλήσεις κατά το 1ο εξάμηνο του 2018, παρουσιάζουν στην εγχώρια αγορά  αύξηση 16% και στις εξαγωγές  αύξηση 18% σε σχέση  με το 1ο εξάμηνο 2017.

 
pin 2

 
 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΚΛΑΔΟΥ  ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

  • ΜΕΓΕΘΟΣ: Αποτελείται από 3.000 μεγάλες, μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις  σε όλα τα στάδια μεταποίησης  και εμπορίου
  • ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: Απασχολεί άμεσα ή έμμεσα  000 άτομα
  • ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΣΗ: 3 – 4 στάδια μεταποίησης από την εξόρυξη του βωξίτη μέχρι τα διεθνώς πιστοποιημένα τελικά προϊόντα (Δικαίως  ονομάζεται το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ  ΠΡΟΪΟΝ»)
  • ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ: Παραγωγικές μονάδες, ιδιόκτητα δίκτυα διανομών και εμπορική παρουσία σε πάνω από 50 χώρες

 
info

Η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου (Ε.Ε.Α.), είναι ο κλαδικός σύνδεσμος των βιομηχανιών-βιοτεχνών αλουμινίου στην χώρα μας.

Είναι ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και έχει ως μέλη της εταιρείες και συνδέσμους του κλάδου, που δραστηριοποιούνται από την εξόρυξη του βωξίτη και την παραγωγή αλουμίνας και αλουμινίου μέχρι και τη μεταποίηση του μετάλλου για την παραγωγή προϊόντων για διάφορες εφαρμογές και χρήσεις. Η Ε.Ε.Α., πέραν των άλλων δραστηριοτήτων, σκοπό έχει την προβολή και την προώθηση της χρήσης των προϊόντων αλουμινίου, τόσο στην ελληνική όσο και στην διεθνή αγορά.

Η Ε.Ε.Α. αποτελεί τον δίαυλο επικοινωνίας των μελών της με τους Ελληνικούς Δημόσιους Οργανισμούς, εκπροσωπεί τον κλάδο στους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς φορείς και υποστηρίζει τεκμηριωμένα τις θέσεις των μελών της.

Η Ε.Ε.Α. συμμετέχει ως εταίρος στην ΕΕΑ –ΑΜΚΕ  που είναι  διαπιστευμένος  Φορέας  από το ΕΣΥΔ σύμφωνα με το EN ISO/IEC 17065 για τα πιστοποιητικά  QUALICOAT & QUALANOD.

Σχετικά Άρθρα