Βαρύνουσας σημασίας η ”μόχλευση” του εθνικού σχεδίου ανάταξης με την ”αρχιτεκτονική” του ΣΕΒ

Όταν το στοίχημα της χώρας είναι η ισχυρή ανάπτυξη και ο ΣΕΒ επισημαίνει ότι «στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2020 λείπουν οι κομβικές αλλαγές που θα προσέδιδαν ισχυρή αναπτυξιακή διάσταση» η συνεχής επικαιροποίηση του εθνικού σχεδίου ανάταξης, με την αρχιτεκτονική του ΣΕΒ, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία-είναι επιβεβλημένη.

 
Η καθήλωση στην συνεχή άρδευση εσόδων από παλαιές πηγές πλούτου ξεπερασμένων επιλογών, υπονομεύουν την πρόθεση, εξασθενούν την βούληση, καθιστούν κυρίαρχη την βραδύτητα και το ρεύμα του εκφυλισμού.

Είναι εμφανές ότι χρειαζόμαστε μια νέα συνολική εθνική αφήγηση για την καθοδήγηση καλύτερων πολιτικών στα κρίσιμα πεδία.

Η μόχλευση του εθνικού σχεδίου που συστηματικά προωθεί ο ΣΕΒ , είναι προσανατολισμένο στο αποτέλεσμα μιας οικονομίας απαλλαγμένης από παθογένειες χρόνων.

Η μόχλευση του εθνικού σχεδίου που συστηματικά καλλιεργεί ο ΣΕΒ διαμορφώνει ενεργά ευκαιρίες, δυνατότητες και ικανότητες.

Η μόχλευση του εθνικού σχεδίου διαμορφώνει την ατζέντα του αύριο αντί να άγεται στους ανέμους μιας άτακτης προσαρμογής κατά βούληση.

Η μόχλευση του εθνικού σχεδίου καθορίζει, δεν ακολουθεί εντολές.

Η μόχλευση του εθνικού σχεδίου επιδιώκει, προτείνει, δείχνει, σχεδιάζει, ακούει την ανάσα της κοινωνίας, αισθάνεται την αγωνία της οικονομίας.

Η μόχλευση του εθνικού σχεδίου χαράσσει φιλόδοξες κατευθύνσεις υψηλού αντίκτυπου για έρευνα και επενδύσεις, για σύνδεση εκπαίδευσης και αγοράς.

Η μόχλευση του εθνικού σχεδίου αντί να αναπαράγει τετριμμένες νοοτροπίες και συμβατικές πολιτικές, επιδιώκει την δημιουργική σύγκρουση.

Η μόχλευση του εθνικού σχεδίου θέτει την βεβαιότητα της τεχνοκρατικής ανθρωποκεντρικής επιλογής αντί της αβεβαιότητας των γενικόλογων διακηρύξεων.

Με σημείο εκκίνησης τον ΣΕΒ, ως αρχιτέκτονα του εθνικού σχεδίου ανάταξης και ανάπτυξης, οφείλουν όλοι να προσθέτουν αξία στο πεδίο των πράξεων.

Η εργώδης προσπάθεια του ΣΕΒ, η οριζόντια και κάθετη δράση του σε όλα ανεξαιρέτως τα πεδία της οικονομίας, αποτελεί μια πολλαπλασιαστική προστιθέμενη αξία. Οφείλει να ενδυναμωθεί. Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα αφορά πρωτίστως την χώρα.

Η μόχλευση του εθνικού σχεδίου ανάταξης που συστηματικά επιδιώκει, προωθεί και στηρίζει ο ΣΕΒ είναι βαρύνουσας σημασίας. Γιατί δημιουργεί πλούτο, ικανότητες, ευκαιρίες, τεχνοκρατική ακρίβεια στην λεπτομέρεια των προτάσεων του -απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε.

Ο ΣΕΒ προσθέτει αξία ως αρχιτέκτονας του εθνικού σχεδίου ανάταξης και ανάπτυξης.

Π. Τσακιρίδης
mywaypress.gr

Σχετικά Άρθρα