Διεπιστημονικό Συμπόσιο: «Ρομποτική και Ψηφιοποίηση στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης»

Διεπιστημονικό Συμπόσιο, με θέμα  «Ρομποτική και Ψηφιοποίηση στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης» πραγματοποιήθηκε χθες  στο μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π., στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιομηχανίας.

Το Συμπόσιο και διοργανώθηκε  από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, με την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης και τελούσε υπό την αιγίδα  του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο Διεπιστημονικό Συμπόσιο απηύθηνε χαιρετισμό  από την πλευρά του Δήμου Πειραιά, ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γιάννης Μελάς.

Ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γιάννης Μελάς, στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε εκ μέρους του Δημάρχου Πειραιά  κ. Γιάννη Μώραλη για την πρόσκληση στο Συμπόσιο, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Πειραιά έχει κάνει αρκετά πράγματα  στον ψηφιακό τομέα  και προσπαθεί να αναπτύξει νέες τεχνολογίες.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα  στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε.) και στη διαχείριση ενός κονδυλίου 15 εκατομμυρίων ευρώ,  το οποίο αφορά στην ανάπτυξη της ψηφιακής στρατηγικής του Δήμου.

Ο κ. Μελάς υπογράμμισε ότι  η εφαρμογή της ψηφιακής στρατηγικής, σε όλη της την έκταση, θα βοηθήσει και θα ενισχύσει την εικόνα της πόλης, θα κάνει πιο εύκολη την εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και την διακυβέρνηση του Δήμου Πειραιά.

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την παρουσία του,  τον κ. Νίκο Τσαγκαράκη  διδάκτορα  – ερευνητή επικεφαλής του Τμήματος Προωθημένης Ρομποτικής  του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Ιταλίας, του οποίου η παρουσία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τιμά την πόλη.

H παρουσίαση του επικεφαλής Ερευνητή του Τμήματος Προωθημένης Ρομποτικής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Ιταλίας (IT) κ. Νικόλαου Τσαγκαράκη με θέμα: «4η Βιομηχανική Επανάσταση: Αλληλεπίδραση Ανθρώπου – Μηχανής και Προηγμένα Ανθρωποειδή Ρομπότ», στον εξής σύνδεσμο:

https://www.livemedia.gr/video/346730

Σχετικά Άρθρα