Δρ. Dan Miller: Με την αβεβαιότητα έρχεται και η απροσδόκητη δυνατότητα

• Αποφοίτηση της τάξης του 2016 του Pierce: Ένα τέλος με χειροκροτήματα, μία αρχή με επιτυχίες!

 
Την Κυριακή 26 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η Αποφοίτηση της Γ’ Λυκείου του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. 168 μαθητές αποχαιρέτησαν το σχολείο τους, ενώ καθηγητές, γονείς και φίλοι ήταν παρόντες για να τους ευχηθούν καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά τους.

Ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Δρ. David G. Horner, καλωσόρισε το κοινό και προλόγισε τον προσκεκλημένο ομιλητή, Dan Miller. Ο Δρ. Dan Miller, μέλος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και Διευθυντής του σχολείου Wheeler, που βρίσκεται στο Providence, Rhode Island των ΗΠΑ, απηύθυνε τον λόγο στους τελειόφοιτους.

Στη συγκινητική του ομιλία, μίλησε για όλους όσοι έχουν βοηθήσει σε όλη την μακρά πορεία των μαθητών:

-Για το προσωπικό και τους εργαζόμενους του Pierce που «οι προσπάθειές τους για εσάς ξεκίνησαν πριν ακόμη περάσετε τις πύλες του Pierce και δεν θα σταματήσουν παρά μόνο μετά την τελετή απόψε».

-Για τους καθηγητές, που «έκαναν την επιτυχία σας έργο ζωής τους, που πίστεψαν σε εσάς και σας εμφύσησαν ικανότητες, περιέργεια και αυτοπεποίθηση».

-Για τους γονείς «για όλα τα χιλιόμετρα που οδήγησαν, τα γεύματα που ετοίμασαν, τον ύπνο που έχασαν, τα όνειρα στα οποία επένδυσαν».

Αλλά, κυρίως, μίλησε για τα «τιμώμενα πρόσωπα» της τελετής, τους τελειόφοιτους, λέγοντάς τους: «Φτάσατε ως εδώ με τόση χάρη και καλή διάθεση, με τόση όρεξη για μάθηση. Ενηλικιώνεστε σε μία εποχή οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας, αλλά με την αβεβαιότητα έρχεται και η απροσδόκητη δυνατότητα. Ο κόσμος διψάει για τις ικανότητές, τον ιδεαλισμό, την επαγγελματική ηθική σας.»

Στον χαιρετισμό της, η Γενική Διευθύντρια του Pierce, Olga Ε. Julius, συμβούλευσε τους μαθητές να φροντίσουν να ακολουθήσουν το πάθος τους, λέγοντας: «Να έρθετε πιο κοντά στα ενδιαφέροντά σας και να τα αναπτύξετε. Να προσπαθήσετε για ένα σκοπό και να νοιάζεστε για τους άλλους… Να συμπεριφέρεστε ως υπεύθυνοι επαγγελματίες και να πιστεύετε στα όνειρά σας».

Ο Διευθυντής του Λυκείου, κ. Γ. Βακερλής, παρουσίασε τις επιτυχίες της τάξης του 2016 στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού και στις Πανελλαδικές εξετάσεις, όπου οι τελειόφοιτοι κατέγραψαν ποσοστό αριστούχων τριπλάσιο από το αντίστοιχο εθνικό ποσοστό.

H τελειόφοιτος Αθηνά Μήτση απηύθυνε λόγο στους συναποφοιτούντες της στα ελληνικά, προτρέποντας τους να αφοσιωθούν στη διαμόρφωση μίας λιγότερο άπληστης κοινωνίας. «Προσωπικά, αρνούμαι να πιστέψω ότι η ανθρώπινη φύση είναι τόσο διαβρωμένη, πιο πολύ βίαιη και ανήθικη παρά αγνή και πολύτιμη και γεμάτη αγάπη για τον κόσμο και τη ζωή. Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, όλοι μαζί εμείς οι νέοι, το μέλλον της κοινωνίας που σήμερα γίνεται παρόν, να αποδείξουμε ότι αυτή η σπίθα που κινητοποίησε το μυαλό και την ψυχή των ανθρώπων που συνέβαλαν στην πρόοδο της ανθρωπότητας υπάρχει ακόμα. Ότι αυτή η σπίθα που καίει μέσα μας θα μας οδηγήσει να προσθέσουμε κι εμείς το λιθαράκι μας στο δρόμο της εξέλιξης και να χτίσουμε τον κόσμο μας στο ύψος των ονείρων μας».

Ο τελειόφοιτος Βασίλης Μπενόπουλος απηύθυνε λόγο στα αγγλικά, προτρέποντας τους συμμαθητές του να ζήσουν μία ζωή γεμάτη νόημα, να εξερευνήσουν ιδέες και εμπειρίες, να συμβάλλουν δίνοντας πίσω στην κοινωνία για να υποστηρίξουν την εξέλιξή της. «Σήμερα είναι μια μέρα μετάβασης. Συμβολίζει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μας. Ας ξεκινήσουμε να το γράφουμε γεμάτοι ελπίδα και υπερηφάνεια κι ο καθένας από εμάς ας χτίσει μία ζωή που να αξίζει. Φίλοι και συμμαθητές, σιγουρευτείτε ότι θα κάνετε τον κόσμο να προσέξει την παρουσία σας!» είπε αποχαιρετώντας την τάξη του 2016 του Pierce.

Κατά τη διάρκεια της Αποφοίτησης, απονεμήθηκαν ακαδημαϊκά βραβεία σε μαθητές που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις αλλά και την ενασχόλησή τους με τη Μαθητική Κοινότητα. Ακολούθησε η απονομή των διπλωμάτων της αγγλικής γλώσσας. Σε κλίμα συγκίνησης, οι γονείς, οι φίλοι και οι καθηγητές των τελειόφοιτων, τους χάρισαν το πιο δυνατό χειροκρότημα και τις πιο δυνατές ευχές για ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα.

Την Αποφοίτηση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αθανάσιος Φαλούκας και ο Δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής κ. Ιωάννης Σταθόπουλος, ενώ παρευρέθηκαν προσωπικότητες του εκπαιδευτικού, του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου.

Συγχαρητήρια στην Τάξη του 2016 του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος!

Σχετικά Άρθρα