Εξετάσεις σε 16 πόλεις από το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά

Εξετάσεις σε 16 πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο  για τη συμμετοχή στα προγράμματα  του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece  του Κολλεγίου Ανατόλια για μαθητές από Β΄ Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου

 
Έναρξη εγγραφών

 
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη συμμετοχή στις εξετάσεις που διοργανώνει το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth του Κολλεγίου Ανατόλια. Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν σε 16 πόλεις της Ελλάδας και την Κύπρο και απευθύνονται σε μαθητές από Β’ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου, οι οποίοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα προγράμματα του CTY Greece όπως διαδικτυακά (online) προγράμματα, διήμερα (weekend) προγράμματα και θερινά προγράμματα διάρκειας τριών εβδομάδων.

Το Κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Σύμβουλος του CTY Greece είναι το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Το Κέντρο, μοναδικό στην Νοτιοανατολική Ευρώπη,  προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.

Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει 9.470 μαθητές στις εξετάσεις του Κέντρου, ενώ μόνο τη χρονιά 2017 – 2018, 829 μαθητές παρακολούθησαν τα προγράμματά του. Από αυτούς το 50% προέρχεται από δημόσια σχολεία, το 50% από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και το υπόλοιπο ποσοστό από άλλες περιοχές της χώρας. To CTY Greece έχει εξασφαλίσει από τους υποστηρικτές του συγκεκριμένους χρηματικούς πόρους που αντιστοιχούν σε σημαντικό αριθμό υποτροφιών. Οι υποτροφίες προορίζονται για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα επιλεγούν για τα Θερινά Προγράμματα του Κέντρου. Το 2018 χορηγήθηκαν 207 υποτροφίες.

 
Ημερομηνίες και τόποι διεξαγωγής εξετάσεων

Στις εξετάσεις χρησιμοποιούνται δύο τεστ που σχεδιάστηκαν από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins: το School and College Ability Test (SCAT) και το Spatial Test Battery (STB), τα οποία εξετάζουν την ικανότητα στη γλωσσική και τη μαθηματική λογική και είναι στα ελληνικά. Κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να δώσει ένα από τα δύο τεστ (SCAT ή STB) ή και τα δυο αν επιθυμεί. Για τα τεστ δεν χρειάζεται προετοιμασία. Για περισσότερες πληροφορίες για τα τεστ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κέντρου στο: www.cty-greece.gr/el/exams όπου μπορείτε να βρείτε δείγματα των τεστ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων και εγγραφών έχει ως εξής:

Center for Talented Youth 2018

* Κάθε τεστ (SCAT ή STB) μπορεί να δοθεί μόνο μια φορά μέσα σε μια χρονιά.

 
Ιδρυτικός δωρητής του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και σύμβουλος προγράμματος, το Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Δωρητές του Κέντρου είναι η τράπεζα Eurobank και η εταιρία Lidl Hellas. Υποστηρικτές είναι η εταιρία Intrasoft International, η εταιρία Star Bulk Carriers Corp. και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Χορηγός αερομεταφορών είναι η εταιρία AEGEAN Airlines. Το CTY Greece υποστηρίζεται στην Κύπρο από τη Lidl Cyprus.

Για περισσότερες πληροφορίες www.cty-greece.gr

Σχετικά Άρθρα