Η ΕΕΔΕ ανέδειξε τους Αρίστους σε μια λαμπρή τελετή

Ο Άρης Δρόσης, επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης του Τεχνολογικού Κέντρου της ΝΟΚΙΑ  αναδείχθηκε Quality Leader

 
Ο Άρης Δρόσης, επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης του Τεχνολογικού Κέντρου της ΝΟΚΙΑ στην Αθήνα, αναδείχθηκε Έλληνας Quality Leader για το 2017, κατά την απονομή των διακρίσεων στη Γιορτή της Επιχειρηματικής Αριστείας, «ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2017», που διοργάνωσε στις 28 Νοεμβρίου η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) στο Συνεδριακό της Κέντρο «Γ. Κοντογεώργης». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης με τους σημαντικότερους θεσμούς που επιβραβεύουν την Αριστεία απονεμήθηκαν ακόμα οι Πιστοποιήσεις EFQM Levels of Excellence και Investors in People.

Στην εκδήλωση για την «ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2017», που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, τους παριστάμενους χαιρέτισαν οι κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ και Μίλτος Κοζάνης, πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Quality Leader of the Year. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος Σοφία Ροδοπούλου.

«Στα χρόνια που προηγήθηκαν οραματιστήκαμε να δημιουργήσουμε στην ΝΟΚΙΑ Ελλάδας ένα σύγχρονο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Λογισμικού, εξωστρεφές και ανταγωνιστικό σε παγκόσμιο επίπεδο, που θα λειτουργεί ως πόλος έλξης επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας και θα παρέχει ευκαιρίες ανέλιξης για λαμπρούς Έλληνες επιστήμονες στη χώρα μας», τόνισε ο Έλληνας Quality Leader of the Year 2017, κ. Δρόσης, παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον πρόεδρο του ΔΣ της ΕΕΔΕ, Κων. Λαμπρινόπουλο. «Στηρίζουμε το όραμά μας, συνέχισε ο κ. Δρόσης, επενδύοντας στο έμπειρο και τεχνολογικά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, τη δέσμευσή μας στην ανάπτυξη προϊόντων υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας και στην ανάπτυξη καινοτομίας σε τεχνολογίες αιχμής. Η πορεία ανάπτυξης του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης που απασχολεί σήμερα 1000 Έλληνες επιστήμονες της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών επιβεβαιώνει αυτή την προσπάθεια».

«Η σημερινή βράβευση, κατέληξε ο Έλληνας , έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για όλους εμάς που στελεχώνουμε το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Λογισμικού της ΝΟΚΙΑ στην Ελλάδα. Αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών μας, μια έμπρακτη αναγνώριση στην ποιότητα και την αριστεία και στην επιβεβαίωση των δυνατοτήτων των ανθρώπων που θέλουν να μείνουν και να διακριθούν ως επιστήμονες στην Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να αναδείξουμε τη χώρα ως εστία ποιότητας, καινοτομίας και τεχνογνωσίας».

Ακολούθως, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις για την υιοθέτηση του Προτύπου Investors in People στο Δήμο Αθηναίων και στον Δήμο Χαλκιδέων, τους δύο πρώτους πανελλαδικά Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που υιοθέτησαν το διεθνές αυτό Πρότυπο, που δημιουργεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τον οργανισμό που το εφαρμόζει, διασφαλίζοντας πως υπάρχει η σωστή υποδομή για την υπεροχή των ανθρώπων σε επίπεδο τεχνογνωσίας, δεξιοτήτων, επιβράβευσης και εξέλιξης. Για τον Δήμο Αθηναίων την διάκριση παρέλαβε ο Αντώνης Κουτάντος, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού και για τον Δήμο Χαλκιδέων ο Τηλέμαχος Μωραΐτης, Γενικός Γραμματέας.

Το Διεθνές Πρότυπο Investors in People Standard 6ης γενιάς, απονεμήθηκε στην Φουρλής Α.Ε. Συμμετοχών, τη διάκριση της οποίας παρέλαβε η Νατάσα Σπύρου, HR Director.

Η ανώτερη διάκριση Investors in People Silver, απονεμήθηκε στην Ελπινίκη Στυλογιάννη, HR Manager της Almi Tankers S.A. που την παρέλαβε για λογαριασμό της εταιρείας που δραστηριοποιείται στην αγορά δεξαμενόπλοιων μεταφοράς αργού πετρελαίου.

Στα επίπεδα Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM οι διακρίσεις ήταν οι εξής:

EFQM Committed to Excellence:

  • ETBA ΒΙ.ΠΕ., την πιστοποίηση της οποίας παρέλαβε ο Φίλιππος Κονταξής, Γενικός Διευθυντής.
  • ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ ΦΥΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ, την πιστοποίηση του οποίου παρέλαβε η Ηλιάννα Χαρτζάλα, Π.Ε. Διοικητικού
  • BSS, την πιστοποίηση της οποίας παρέλαβε ο Ευστάθιος Λιακόπουλος, CEO και ιδρυτής της εταιρείας μαζί με ομάδα στελεχών της
  • PHARMABELLE LIMITED, την πιστοποίηση της οποίας παρέλαβαν οι Μυρτώ Ράπτη, Υπεύθυνη Marketing και η Μαρία Σακέλη, Υπεύθυνη Πωλήσεων
  • PRINTEC GROUP, την πιστοποίηση του οποίου παρέλαβε η Αλεξάνδρα Ελευθερίου, Chief People Officer

 
EFQM Committed to Excellence 2 αστέρων:

  • GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, την πιστοποίηση της οποίας παρέλαβε ο Γεώργιος Κορμέντζας, Γενικός Διευθυντής

 
EFQM Recognised for Excellence 3 αστέρων:

  • ΛΑΡΣΙΝΟΣ Α.Ε., την πιστοποίηση της οποίας παρέλαβε ο Ηλίας Λαρσινός, Αναπλ. Γενικός Διευθυντής της εταιρείας
  • EGG-ENTER.GROW.GO/ Eurobank Ergasias, την πιστοποίηση για λογαριασμό του προγράμματος αυτού παρέλαβαν οι Ρούλα Μπαχταλιά, Programme Manager, Ζέτα Κωνσταντινίδου, Στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Marketing & Επικοινωνίας του Ομίλου Εurobank και Ευθύμης Γεωργακόπουλος, egg Site Manager

 
EFQM Recognised for Excellence 4 αστέρων:

  • ICTS , την πιστοποίηση της οποίας παρέλαβε η Καλλιόπη Γιαννοπούλου, Safety, Health, Environment & Quality Assurance Manager

 
EFQM Recognised for Excellence 5 αστέρων:

  • ATHENIAN SEA CARRIERS LTD, την πιστοποίηση της οποίας παρέλαβε ο Captain Ιωάννης Σίφης, Operations Manager
  • UNIPHARMA ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΒΕΕ, την πιστοποίηση της οποίας παρέλαβε ο Αθανάσιος Αρχοντίκης, Operations Director και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Χωριό της Επιχειρηματικής Αριστείας, όπου τους υποδέχτηκαν και μοιράστηκαν μαζί τους βέλτιστες πρακτικές και εμπειρίες από τη διαδρομή τους προς την Αριστεία οι επιχειρήσεις: Edenred, Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη Α.Ε., ΜΕΓΑ, Intermed S.A., UniPharma Α.Β.Ε.Ε. και Pharmabelle.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες UniPharma Α.Β.Ε.Ε., Intermed S.Α., Pharmabelle και Genesis Pharma S.A.

 
info

Σχετικά με το EFQM

Το EFQM, είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και αποτελεί για περισσότερα από 20 χρόνια κομβικό σημείο συνάντησης των άριστων επιχειρήσεων και οργανισμών με διεθνή προσανατολισμό, ανεξάρτητα από το μέγεθος και τον κλάδο τους. Το EFQM, με περισσότερα από 700 μέλη επιχειρήσεις και οργανισμούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα αντλεί και μοιράζεται με τα μέλη του τις Καλύτερες Επιχειρηματικές Πρακτικές μέσω πρωτοποριακών δραστηριοτήτων, με τη συμμετοχή ανώτατων στελεχών από ολόκληρο τον κόσμο. Το EFQM είναι ο δημιουργός του Μοντέλου της Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM (EFQM Excellence Model) και του Βραβείου Επιχειρηματικής Αριστείας (EFQM Excellence Award). Το EFQM σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα διατηρεί Εθνικό Εταίρο – National Partner Organization (NPO) ενώ σημειώνεται ότι για την Ελλάδα και την Κύπρο τον επίσημο αυτό ρόλο κατέχει η ΕΕΔΕ.

 
Σχετικά με το IIP

Το Investors in People (IIP) είναι το πρώτο ποιοτικά Πρότυπο που εστιάζει στο Ανθρώπινο Δυναμικό. Βοηθά τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, μέσω του Ανθρώπινου Δυναμικού τους. Δημιουργήθηκε το 1990 με πρωτοβουλία της Βρετανικής Κυβέρνησης και θεσμικών φορέων με σκοπός τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικής επίδοσης μέσω της αποτελεσματικής διαχείρισης και ανάπτυξης των εργαζομένων. Το πρότυπο σήμερα λειτουργεί σε 50 χώρες παγκοσμίως. To IIP αξιολογεί και πιστοποιεί την κατανόηση των στρατηγικών στόχων μιας επιχείρησης σε συνάρτηση με τις ικανότητες και την αποτελεσματικότητα του ανθρώπινου δυναμικού. Παράλληλα, διευκολύνει τον σχεδιασμό μελλοντικών στόχων και δράσεων.

 
Σχετικά με τον Quality Leader of the Year

Πρόκειται για ετήσιο πανευρωπαϊκό θεσμό που πραγματοποιείται από το 2002 από τον European Organisation for Quality (Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ποιότητα) και σε εθνικό επίπεδο από την ΕΕΔΕ. Σε συνέχεια της διαδικασίας αυτής ανακηρύσσεται κάθε χρόνο ο Ευρωπαίος Quality Leader of the Year από τους Εθνικούς Quality Leaders of the Year όλων των ευρωπαϊκών κρατών. Τον τίτλο αυτό έχουν κατακτήσει τέσσερις φορές, από την έναρξη του θεσμού, οι Έλληνες αποδέκτες του βραβείου.

Σχετικά Άρθρα