Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο της Γερμανίας

Εντείνονται οι πληροφορίες ότι η η Γερμανία άσκησε τις περισσότερες πιέσεις για την συμφωνία της ντροπής Τσίπρα-Ζάεφ. Αναμενόμενο. Ο πλέον υπάκουος μαθητής της Μέρκελ λίγο πριν το πολιτικό του τέλος, υπέκυψε. Όπως υπέκυψε άνετα και στην υπογραφή των 2 μνημονίων και σε όποια απαίτηση προέβαλλε η κα Μάρκελ.

Για να μπορέσει ένα ηγεμονικό κράτος να κάνει χρήση της επιρροής του με υπεύθυνο τρόπο, δεν πρέπει να προσπαθεί δια του εξαναγκασμού να επιβάλλει την δύναμη του. Ο πειθαναγκασμός είναι ολέθριο λάθος. Με δεδομένη την αντίθεση του ελλήνων πολιτών, η επίδειξη της δύναμης αυτής είναι δείγμα αλαζονικής συμπεριφοράς και ανάγει τους πολίτες σε επίπεδο σκλάβων.

Οι έλληνες πολίτες γνωρίζουν καλά ποιο είναι το συμφέρον της χώρας τους πολύ καλύτερα όλων των ξένων. Η τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών, που τόνισε στην συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, είναι αποκαλυπτική μίας άλλης νοοτροπίας σε έναν οργανισμό που διαθέτει και αυτός δύναμη… Η τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών είναι υπεράνω των δημοσίων σχέσεων. Η χρήση του βέτο από μια επόμενη ελληνική κυβέρνηση σε ΕΕ και ΝΑΤΟ για τα Σκόπια και η σαφής δέσμευση ότι η συμφωνία αυτή θα ακυρωθεί είναι ένα χαρτί που οφείλει να χρησιμοποιήσει ο επόμενος πρωθυπουργός.

Π.Τσακιρίδης

Σχετικά Άρθρα