Η παλαιοκομματική αντίληψη του δημάρχου Καλαμάτας και τα δημοσιογραφικά αυτοάνοσα

Το άρθρο της ημέρας που ξεχωρίζει από τον Αδάμο Ζαχαριάδη στο  cnn.gr

 
Προτού σπεύσουμε να στηλιτεύσουμε τα κακώς έχοντα των εκάστοτε εξουσιών, ως οφείλουμε να κάνουμε, ας ασχοληθούμε λίγο με όσα συμβαίνουν στον δικό μας χώρο. Αν κάποτε καταφέρουμε να γιατρέψουμε τα δημοσιογραφικά αυτοάνοσα που πολλαπλασιάζονται στην εποχή του διαδικτύου, θα μπορέσουμε πλέον με περισσότερη «νομιμοποίηση» να μιλήσουμε και για το «dna της εξουσίας» σημειώνει σε ένα εξαιρετικό άρθρο του στο cnn.gr ο δημοσιογράφος Αδάμος Ζαχαριάδης.

 
Αναλυτικά το άρθρο:

«Ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις». Η δήλωση ανήκει στον Δήμαρχο Καλαμάτας και υποψήφιο Περιφερειάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Νίκα.

Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε, στο CNN Greece λίγα λεπτά αφότου ο άτυχος εικονολήπτης Κώστας Θεοδωράκης, έπεφτε νεκρός από σαΐτα που εκτοξεύθηκε στον χώρο όπου λάμβανε χώρα το συγκεκριμένο έθιμο. Ο συγκλονισμός και το αναμενόμενο πρώτο σοκ από τον τόσο βάρβαρο θάνατο ενός νέου ανθρώπου δεν ήταν ικανός να προκαλέσει καμία ρωγμή στην πεποίθηση του κ. Νίκα ότι ο σαϊτοπόλεμος είναι ένα απολύτως λογικό έθιμο αλλά και στην παλαιοκομματική αντίληψή του ότι δεν μπορεί να καταργηθεί «γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις».

Η ανησυχία του δημάρχου, άλλωστε, για το πολιτικό κόστος που μπορεί να έχει μια τέτοια απόφαση είναι διάχυτη ακόμα και δύο μέρες από το τραγικό συμβάν. Μιλώντας, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Νίκας μας ενημέρωσε ότι ο θάνατος του Θεοδωράκη «Είναι ο μοναδικός στα 200 χρόνια που υπάρχει ο σαϊτοπόλεμος». Κάτι, δηλαδή, σαν τις παράπλευρες απώλειες στον πόλεμο. Προφανώς, αργότερα ο κ. Νίκας συνειδητοποίησε ότι το κόστος από τις συγκεκριμένες δηλώσεις θα είναι μεγαλύτερο και έσπευσε να ανασκευάσει, ζητώντας συγνώμη και σημειώνοντας ότι το έθιμο, υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Οι δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας προκάλεσαν, δικαίως, θύελλα αντιδράσεων και επικριτικών σχολίων τόσο από δημοσιογράφους όσο και από πολιτικούς και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Για τις επόμενες μέρες το θέμα ήταν πρώτο στις περισσότερες ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Κάπου εδώ, όμως, κι αφού ασχοληθήκαμε με τους πολιτικούς ας δούμε και τα του οίκου μας, του δημοσιογραφικού κόσμου δηλαδή.

Περισσότερα εδώ: https://www.cnn.gr

Σχετικά Άρθρα