Η Draeger Hellas φέρνει νέα προσέγγιση για την πρόληψη

• 10 χρόνια “Tεχνολογία για τη Ζωή” και στην Ελλάδα

• Μανώλης Σιδηρουργός: «Στην Draeger γνωρίζουμε καλά τη σημασία της πρόληψης και είμαστε πρωτοπόροι στις αντίστοιχες διαδικασίες με στόχο την Προστασία της Ανθρώπινης ζωής»

 
Με ολοκληρωμένες λύσεις τεχνολογίας που υποστηρίζουν και σώζουν ζωές στους τομείς της υγείας/περίθαλψης ασθενών και της τεχνικής ασφάλειας, αξιοποιώντας και το εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο των Συμπράξεων Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), η Draeger Hellas (draeger.gr) κάνει πράξη το σύνθημά της “Τεχνολογία για τη ζωή” και στην ελληνική αγορά, όπου συμπληρώνει πλέον 10 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Μεταφέροντας την εμπειρία, την τεχνογνωσία, αλλά και τις καινοτόμες προτάσεις της μητρικής Draeger Group που πρωτοπορεί εδώ και 130 χρόνια σε 190 χώρες, η Draeger Hellas καταθέτει τη δική της, ολοκληρωμένη πρόταση σε προϊόντα και υπηρεσίες, αλλάζοντας την προσέγγιση που υπάρχει στην Ελλάδα για την πρόληψη και συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας άλλης κουλτούρας για τη ζωή και την ασφάλεια.

Σε αυτή την κατεύθυνση θέτει ως βασικές προτεραιότητες, αφενός στον τομέα της περίθαλψης ασθενών, τη συμβολή της στην πρόληψη των νοσοκομειακών λοιμώξεων και, αφετέρου στον τομέα της τεχνικής ασφάλειας, στην πρόληψη σε χώρους εργασίας που ενέχουν κίνδυνο για το προσωπικό.

Πρόκειται για δύο εξαιρετικά ευαίσθητους αλλά και “ευάλωτους” τομείς για τη χώρα μας, καθώς η Ελλάδα παραμένει δυστυχώς “πρωταθλήτρια” στην Ευρώπη, με 2.300 νοσοκομειακές λοιμώξεις ημερησίως, εκ των οποίων μεγάλο ποσοστό οδηγεί στο θάνατο, σύμφωνα με στοιχεία του 2019 ( info1), ενώ η πρόσφατη εμπειρία για την έλλειψη επαρκούς πρόληψης με αποκορύφωμα την τραγωδία στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, αποτελεί εκκωφαντικό σήμα κινδύνου για την ανάγκη ενίσχυσης της πρόληψης στους συγκεκριμένους τομείς.

Αναλυτικά, η πρόταση Total Care Hospital της Draeger Hellas συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος των νοσοκομειακών λοιμώξεων, οι οποίες οφείλονται σε ένα μεγάλο βαθμό στην έλλειψη σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Κύριοι άξονες της ανωτέρω πρότασης αποτελούν η αναβάθμιση του υπάρχοντος εξοπλισμού και η ηλεκτρονική διαχείριση των δεδομένων των ασθενών στη μονάδα ΜΕΘ και στο χειρουργείο. Η πρόταση περιλαμβάνει επίσης για τα θέματα ασφάλειας προσωπικού, ασθενών και επισκεπτών στο Νοσοκομείο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, σχέδιο και μέσα διαφυγής σε περίπτωση έκτακτων καταστάσεων (π.χ πυρκαγιά) και επιπλέον σχετική εκπαίδευση για όλα τα παραπάνω.

Αντίστοιχα, η πρόταση της Draeger για το Clean Firefighter Concept, το οποίο αφορά την Υγιεινή και Ασφάλεια πυροσβεστών, αποτελεί μία καινοτομία στην διαδικασία καθαρισμού του εξοπλισμού των πυροσβεστών. Αναπτύχθηκε από το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Draeger και πραγματικά μπορεί να σώσει ζωές, καθώς έχουν καταγραφεί αυξημένα κρούσματα καρκίνου στους πυροσβέστες σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, λόγω έκθεσης σε μολυσματικούς παράγοντες ( info 2) κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Η υλοποίηση των παραπάνω μπορεί να γίνει και μέσω προτάσεων ΣΔΙΤ εξασφαλίζοντας ταχύτητα και ευελιξία, ενώ εξοικονομεί και πόρους για το Δημόσιο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος  της Draeger Hellas Μανώλης Σιδηρουργός ανέφερε σε σχετική συνέντευξη τύπου κατά την παρουσίαση της εταιρίας σε εκπροσώπους των ΜΜΕ: «Στην Draeger γνωρίζουμε καλά τη σημασία της πρόληψης και είμαστε πρωτοπόροι στις αντίστοιχες διαδικασίες με στόχο την Προστασία της Ανθρώπινης ζωής. Με αυτή τη φιλοσοφία και ενισχύοντας τα προϊόντα μας με την εμπειρία, τη γνώση και τις εξελίξεις της επιστήμης, συνεχίζουμε επί 130 χρόνια να Προστατεύουμε, να Υποστηρίζουμε και να Σώζουμε ζωές!»

 
info

Σχετικά με την  Draeger

Η Draeger ιδρύθηκε το 1889 στη Λυβέκη της Γερμανίας από την ομώνυμη οικογένεια –η οποία παραμένει έως σήμερα στο τιμόνι της εταιρείας– και γιορτάζει φέτος 130 χρόνια λειτουργίας με δραστηριότητα σε 190 χώρες. Στην Ελλάδα το 2010 και μετά από επένδυση της μητρικής εταιρείας, ιδρύεται η θυγατρική Draeger Hellas S.A. σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, ακριβώς στο ξεκίνημα της μεγάλης οικονομικής κρίσης, με στόχο την μεταφορά της τεράστιας εμπειρίας και τεχνογνωσίας της Draeger. Έγινε έτσι, η μόνη ίσως σημαντική επένδυση που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα την περίοδο 2010-2011. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Draeger απευθύνονται σε χώρους και αγορές όπου υπάρχει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή, όπως στα Νοσοκομεία (και ιδιαίτερα στις μονάδες οξείας νοσηλείας/θεραπείας) αλλά και σε χώρους εργασίας υψηλού κινδύνου, π.χ. Πυροσβεστική, Χημική Βιομηχανία, Ορυχεία, Διυλιστήρια, Ναυτιλία κ.λπ.

Με «εργαλεία» τη φιλοσοφία και την καινοτομία της Draeger, αλλά και τη δυναμική της εταιρείας στην ελληνική αγορά, όραμα και στόχος της Draeger Hellas είναι να γίνει η πρώτη επιλογή για όσους αναζητούν έναν αξιόπιστο επιστημονικό και τεχνολογικό συνεργάτη.

 
info

(1) Δημοσιευμένα στοιχεία στο επιστημονικό περιοδικό «The Lancet» για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και στοιχεία της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων από το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων, 1-3 Μαρτίου 2019.

(2) 30% μεγαλύτερος κίνδυνος να νοσήσει πυροσβέστης από καρκίνο,  https://www.fire.gr/?p=50781.

Σχετικά Άρθρα