Κατερίνα Παπακώστα: Θλιβερός Τσίπρας. Θλιβερή κυβέρνηση

ΝΔ: Ευτυχώς, δεν αργεί ο μόνος πραγματικός ανασχηματισμός που χρειάζεται η χώρα. Οι εκλογές

 
Παρά τις προσδοκίες που καλλιέργησε, ο πρωθυπουργός προχώρησε τελικά σε έναν περιορισμένο ανασχηματισμό με «δεξιό» πρόσημο.

Εκτός κυβέρνησης βρέθηκαν ο Σταύρος Κοντονής, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, o Βαγγέλης Αποστόλου, η Λυδία Κονιόρδου και ο Γιάννης Μπαλάφας.

Στο κυβερνητικό σχήμα εισήλθαν η Κατερίνα Παπακώστα και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Παναγιώτης Ρήγας -που μεταπήδησε από το κόμμα σε θέση δίπλα στον Πάνο Καμμένο-, καθώς και η Κατερίνα Νοτοπούλου -που αναβαθμίστηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης σε υφυπουργό.

Ο Αλέξης Χαρίτσης αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών, θέση κρίσιμη εν όψει του εκλογικού έτους 2019, ενώ το -αυτόνομο- υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει η Όλγα Γεροβασίλη.

 
Οι «καραμπόλες» και οι επιλογές Τσίπρα

Η βασικότερη απομάκρυνση που ανακοινώθηκε είναι αυτή του τέως υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και η αντικατάστασή του από τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού και έως σήμερα γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Μιχάλη Καλογήρου. Η απομάκρυνση του Παναγιώτη Κουρουμπλή είχε σχεδόν προαναγγελθεί εδώ και καιρό και τον διαδέχεται ο Φώτης Κουβέλης.

Τον κρίσιμο τομέα της Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει η Όλγα Γεροβασίλη και η ανεξάρτητη βουλευτής -προερχόμενη από τη ΝΔ- Κατερίνα Παπακώστα. Στις «μετεγγραφές» συμπεριλαμβάνεται η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ, όπως και ο Μάρκος Μπόλαρης, που επιστρέφει στο κυβερνητικό σχήμα.

Σε ό,τι αφορά τις ισορροπίες με τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, ο πρωθυπουργός έδωσε ξανά θέση στην Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ενώ διατήρησε στο σχήμα την Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, της οποίας το αίτημα να φύγει από το Μακεδονίας – Θράκης έγινε αποδεκτό και τοποθετήθηκε υφυπουργός Εθνικής Αμυνας με αναπληρωτή ον Παναγιώτη Ρήγα.

Σε ό,τι αφορά τα «χάπια» που «χρυσώθηκαν», ο Παναγιώτης Ρήγας μετακινήθηκε από τη θέση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ για να βρεθεί στο πλευρό του Πάνου Καμμένου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ενώ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής που βρέθηκε εκτός κυβέρνησης πρόκειται να αναλάβει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Δύο αλλαγές πραγματοποιήθηκαν στη δομή της κυβέρνησης: η δημιουργία υπουργείου Βιομηχανίας μέσα στο υπουργείο Ανάπτυξης, με αναπληρωτή υπουργό τον Στέργιο Πιτσιόρλα και η δημιουργία υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ως ξεχωριστού υπουργείου που έσπασε από το υπουργείο Εσωτερικών.  Πηγή: in.gr

 
Με  καυστικά σχόλια υποδέχθηκε το σύνολο των ΜΜΕ τον ανασχηματισμό.

Το  protothema.gr υπό τον τίτλο Ανασχηματισμός Ξένο-Παπακώστα, σημειώνει: Ο σχεδιασμός για… αριστερά ανοίγματα της κυβέρνησης εξαντλήθηκε στην είσοδο στην κυβέρνηση της διαγραμμένης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνας Παπακώστα, καθώς και στην αναβάθμιση της διευθύντριας του πρωθυπουργικού γραφείου Κατερίνας Νοτοπούλου σε υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης.

Οι δύο αυτές αλλαγές δίνουν στο στίγμα ενός κατά τα λοιπά άτολμου ανασχηματισμού, ο οποίος ξεχωρίζει για τις ισορροπίες που προσπάθησε να τηρήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μην γίνουν αλλαγές στα βασικά υπουργεία, όπως το Οικονομικών, το Εξωτερικών, το Υγείας, το Παιδείας, το Εργασίας και το Άμυνας.

Το tovima.gr την προσδιορίζει ως εκλογική, με το δημοσίευμα να  τον χαρακτηρίζει ως έναν « αναμενόμενο, άτολμο και με… πασοκική κατεύθυνση ανασχηματισμό προχώρησε αργά το απόγευμα της Τρίτης ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Το στίγμα του νέου αυτού σχήματος είναι ότι είναι εκλογικό, με αυτή τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου θα πάει ο Πρωθυπουργός στις εκλογές. Ο κ. Τσίπρας διατήρησε στην κυβέρνηση όλους τους πασοκογενείς υπουργούς του, ενώ τους ενίσχυσε με τη Μυρσίνη Ζορμπά -στο υπουργείο Πολιτισμού-, πρώην ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ, διορισμένη από την κυβέρνηση Σημίτη, τον Μάρκο Μπόλαρη που είχε χρηματίσει και στην προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα υφυπουργός αλλά και στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου και την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επίσης υπουργός στις κυβερνήσεις ΠαΣοΚ.

Ανασχηματισμός με υλικά ανακύκλωσης από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, είναι ο τίτλος του capital.gr τονίζοντας ότι «ανασχηματισμό  νέας πνοής ευαγγελιζόταν ο Α. Τσίπρας προκειμένου να δώσει σήμα επανεκκίνησης της Κυβέρνησής του αλλά οι βασικοί παίκτες στη σκακιέρα της παραμένουν ίδιοι και οι νέες είσοδοι με ελάχιστες εξαιρέσεις, αποτελούν υλικά ανακύκλωσης με ανοίγματα-πυροτέχνημα προς κεντροδεξιά και κεντροαριστερά.

 
Κατερίνα Παπακώστα: Θλιβερός Τσίπρας, προκλητικά αμοραλιστής. Θλιβερή κυβέρνηση. Ντρέπομαι για λογαριασμό όσων τον επέλεξαν

Δημοσίευμα από tanea.gr αναδεικνύει το πάρτι «που έχουν στήσει οι χρήστες του Twitter και γενικότερα των social media με τη νέα υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το νέο κυβερνητικό σχήμα.  Οι χρήστες του twitter με  σχετικό hastang #Παπακώστα δίνουν ρεσιτάλ χιούμορ.»

Η ίδια εφημερίδα σε δημοσίευμα της σημειώνει: Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ανασχηματισμός για τα μάτια της…. Παπακώστα και της ανάγκης για διεύρυνση προς το καραμανλικό στρατόπεδο. Αλλά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τι έλεγε η Κατερίνα Παπακώστα, η νέα υφυπουργός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για αυτούς που από αύριο θα κάθεται στα ίδια έδρανα. Τι έλεγε για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τον «άθλιο Τσίπρα» από τον οποίον επελέγη να αναλάβει υπουργικό θώκο.

Τα ποσταρίσματά της στο twitter είναι πολλά και δείχνουν πως μπορεί ένας πολιτικός να μεταλλάσσεται για χάρη της υπουργικής καρέκλας.

Ας δούμε τι έγραφε λοιπόν η Κατερίνα Παπακώστα: Άραγε θα λέει τα ίδια και τώρα;

4 Δεκ 2017

Πλειστηριασμοί… Η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι η πολιτική που  προκύπτει άν στον πυρήνα της πολιτικής σου έχεις τον Άνθρωπο…άν θέλεις  πολιτική Ανάπτυξης καταργείς τους φόρους και τον ΕΝΦΙΑ,όπως ακριβώς  έκανε η Κύπρος μετά την κρίση…

Τα δυο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιδείνωσαν την ποιότητας της υγείας μας

6 Δεκ 2016

Στην πρωινή ζώνη της δημόσιας τηλεόρασης είπα, για την «συμφωνία «της κυβέρνησης… Ότι θα ωφελήσει, όλους όσοι θα ζούν το 2060…Η τύπου «Καστελλόριζο» πολιτική στην οικονομία βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα.

3 Δεκ 2016

Η πολιτική  ηγεσία  του  υπουργείου  υγείας , ας αντιληφθεί  ότι  έχει  ξηλώσει το …πουλόβερ  στο σύστημα  υγείας…

20 Νοε 2016

Οι κ.Τζανακόπουλος και Πολάκης «έλυσαν το ζωνάρι τους » ως σωματοφύλακες του»θρόνου».Τα Πάθη  του  Λαού  ;δεν «καίγονται “

26 Ιουλ 2016

Ο πολιτικός κόσμος  οφείλει  να αναλάβει    θεσμικές πρωτοβουλίες , αφού  δείχνει  αμηχανία έναντι  του  Τσίπρα …

Ο Τσίπρας αξιοποιεί  τον χώρο  που του παραχώρησε η αντιπολίτευση, υποδύεται δε  τον θεσμικό  μεταρρυθμιστή …

Η υπερφίαλη συσσώρευση,  όλων  των εξουσιών, στον Πρωθυπουργό απαιτεί  αναθεώρηση. ..

Ένας Πρωθυπουργός που ακροβατεί στο κομματικό του σχοινί  δεν μπορεί  να μεταρρυθμίσει  τίποτα!

ΠτΔ  με αρμοδιότητες  στην Ε.Ε  , στην εξωτερική πολιτική, ισορροπεί  την   πρωθυπουργό κεντρική δομή . ..

25 Ιουν 2016

Προς κον Τσίπρα:Ο κοινωνικός  φιλελευθερισμός είναι  η λύση στην Ε.Ε. Εσείς , είστε  εφαρμοστής του νέο φιλε/ρισμού!

Είναι  προφανές  ότι , ο Τσίπρας από  «ευρωφοβικός» μεταλλάχθηκε σε παθιάρη «ευρωλάγνο»…

Προς κον Τσίπρα :τώρα που είστε  σίγουροι  ότι  δεν είστε  παρένθεση , ασχοληθείτε  με τους  μη προνομιούχους.

14 Αυγούστου 2014

Τι ταπείνωση. Θλιβερός Τσίπρας, προκλητικά αμοραλιστής. Θλιβερή κυβέρνηση. Ντρέπομαι για λογαριασμό όσων τον επέλεξαν.

 
ΝΔ: Ευτυχώς, δεν αργεί ο μόνος πραγματικός ανασχηματισμός που χρειάζεται η χώρα. Οι εκλογές

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής κυρία Μαρία Σπυράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τόση αναμονή, τόσος ντόρος, τόση αναστάτωση για να αλλάξει ο Μανωλιός και να βάλει τα ρούχα του αλλιώς. Ευτυχώς, δεν αργεί ο μόνος πραγματικός ανασχηματισμός που χρειάζεται η χώρα. Οι εκλογές. Για να δείξουν οι πολίτες στον κ. Τσίπρα το δρόμο από το Μαξίμου στην Κουμουνδούρου».

Σχετικά Άρθρα