Κ. Μητσοτάκης: Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα υπερφορολογείται από μια αριστερή κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τα έσοδα για να ενισχύσει τον κρατισμό

«Η δημιουργία θέσεων εργασίας θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα για την πολιτική μας οικογένεια» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε πάνελ στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ευρώπη πέτυχε πολλά τα τελευταία χρόνια υπό την ηγεσία του Ε.Λ.Κ. καθώς δημιουργήθηκαν πολλές νέες θέσεις εργασίας και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες τα πήγαν καλά.

«Δυστυχώς όμως η Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση» σημείωσε για να προσθέσει αμέσως μετά: «Όταν θες να δεις το κακό που μπορούν να κάνουν σε μία χώρα οι λαϊκιστές καλό είναι να κοιτάς το παράδειγμα της Ελλάδας». Αναφερόμενος μάλιστα στις συνέπειες του λαϊκισμού υπογράμμισε πως «η ελληνική οικονομία παραμένει ουσιαστικά στάσιμη τα 3 τελευταία χρόνια, σε μια περίοδο κατά την οποία, για παράδειγμα, το πορτογαλικό ΑΕΠ έχει αυξηθεί κατά 10%».

Απαντώντας σε ερώτημα για τη μεσαία τάξη, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα υπερφορολογείται από μια αριστερή κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τα έσοδα για να ενισχύσει τον κρατισμό».

Σχολιάζοντας, τέλος, την ανάγκη τόνωσης της επιχειρηματικότητας, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι πρέπει να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στην έρευνα και την εφαρμοσμένη καινοτομία χαρακτηρίζοντας καθοριστικό τον ρόλο της παιδείας και την ανάγκη χρηματοδότησης της έρευνας.

Σχετικά Άρθρα