Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το 8ο TEDx Academy Athens 2017

Άλλο ένα TEDx Academy, το 8ο στη σειρά πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία  το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Περισσότερα από 1.700 άτομα παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό τις συναρπαστικές ομιλίες των διεθνώς αναγνωρισμένων ελλήνων και ξένων ομιλητών, οι οποίοι έδωσαν την έμπνευση να ανακαλύψουμε όλοι μαζί την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Περισσότεροι από 150 νέοι σε ηλικία εθελοντές εργάστηκαν για την διεξαγωγή της εκδήλωσης.

«Ο καλύτερός μας εαυτός – Our best self» ήταν το θέμα της φετινής εκδήλωσης με  παρουσιαστή τον Κώστα Γιαννακίδη.

Στο πρώτο μέρος The World at its best ξεχώρισαν η σκηνοθέτης Anastasia Mikova που μας συγκλόνησε με τις εικόνες και την ομιλία της για ένα καλύτερο κόσμο με ίση πρόσβαση  στις γυναίκες,  ο επενδυτής σε τεχνολογία Andreas Stavropoulos, μας μίλησε για τις μεγάλες προκλήσεις τις ανθρωπότητας στο μέλλον και ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας αναφέρθηκε στο μέλλον της ενημέρωσης.

Στη δεύτερη ενότητα Communities at their best, μας συγκίνησε η παιδιή χορωδία της El Sistema με 40 παιδιά από Ελληνικές γειτονιές που τραγούδησαν μαζί με προσφυγόπουλα από τις δομές του Σχιστού και της Ελευσίνας.

Η Καθηγήτρια Ιστορίας, Μαρία Ευτθυμίου μας μίλησε για τα «καλά» χαρακτηριστικά του Έλληνα στην ιστορία των 4,000 χρόνων και ξεσήκωσε το κοινό να χειροκροτάει όρθιο στη κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου.

Ο Καθηγητής Οικονομικών Νίκος Βέττας μας εξήγησε  «με απλά Ελληνικά» πως μπορεί με ανοιτό πνεύμα, η χώρα να οδηγηθεί στην ανάπτυξη και οι κοινωνικοί επιχειρηματίες Μελίνα Ταπρανζή και David Katz μας μίλησαν για ένα νέο είδος επιχειρηματικότητας από το οποίο κερδίζουν όλοι.

Η οργανωτική επιτροπή του TEDxAcademy ανακοίνωσε στο τέλος της δεύτερης ενότητας το λανσάρισμα του Singularity U ATHENS chapter στην Αθήνα στις 20 Νοεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς.

Στο τρίτο μέρος  το μπαλέτο του Andonis Foniadakis μας συγκίνησε,  ο Υπερ-μαραθωνοδρόμος Dean Karnazes μας μίλησε για το πως ξεπέρασε τα όριά του, ενώ ο ο Caspar Berry, επαγγελματίας Παίκτης Πόκερ μας εξήγησε πως η εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να πετύχουμε κρίνει και το θετικό αποτέλεσμα.

Τέλος, στην ομιλία που όλοι περιμέναμε, η στιχουργός και συνθέτης, Λίνα Νικολακοπούλου μας πήρε μαζί της σε ένα  συγκινητικό ταξίδι της ψυχής όπως κάνει με τους στίχους της άλλωστε εδώ και σαράντα χρόνια.

Το συγκρότημα MEΛISSES στο αίθριο του Μεγάρου ξεσήκωσε κοινό και τους δυναμικούς εθελοντές του TEDxAcademy σε ένα δίωρο πάρτυ.

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του TEDxAcademy, Νίκη Συροπούλου, δήλωσε:

«Η εξαιρετική επιτυχία του φετινού TEDxAcademy  οφείλεται στην ακούραστη εθελοντική συνεισροφά της οργανωτικής επιτροπής, την εξαιρετική υποστήριξη και αγάπη των χορηγών μας αλλά και την απίστευτη ενέργεια των εθελοντών μας. Η ενθουσιώδης ανταπόκριση του κοινού μας κάνει να θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για μια ακόμη χρονιά.»

Τα εισιτήρια για το φετινό TEDX Academy 2017, εξαντλήθηκαν αρκετές ημέρες πριν και γι’ αυτό οι διοργανωτές έδωσαν τη δυνατότητα, σε όσους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν, να παρακολουθήσουν την εκδήλωση μέσω live streaming.

Δείτε τις ομιλίες της διοργάνωσης στο  www.tedxacademy.com

Σχετικά Άρθρα