Μην το λες-κάντο

Αυτό που σκέφθηκες αλλά το απέρριψες, εκείνο το σχέδιο που αμφιταλαντεύτηκες, αυτό που χλεύασαν άλλοι, αυτό το διαφορετικό που δεν το βγάζεις από το μυαλό σου, αλλά…

 
Μην το λες-κάντο. Εκείνο που άφησες να χαθεί από τον ορίζοντά σου. Το ελάττωμα που σε τρομάζει αλλά αυτό ακριβώς είναι και το πλεονέκτημά σου. Τι άλλο μπορεί να καθηλώσει ένα γίγαντα τόλμης; Και έναν άνθρωπο από ατσάλι θέλησης; Ποια άλλη καταιγίδα μπορεί να σε τρομάξει; Ποια δύναμη αριθμών μπορεί να σταθεί απέναντί σου και να ορθώσει ανάστημα; Ποιοι είναι αυτοί οι αριθμοί που είναι ικανοί να εκτροχιάσουν το μυαλό σου; Υπάρχουν για να τους ξεπεράσεις. Φτωχοί αριθμοί και Εσύ με την πλούσια φαντασία. Το ανεξάντλητο σθένος. Την απαράμιλλη αποφασιστικότητα. Την σκληρή εκπαίδευση.  Είναι εκεί, φτωχοί αριθμοί και παραμένουν φτωχοί όσο δεν μπορούν να σε εξαντλήσουν, όσο δεν σε φυλακίζουν, είναι εκεί στην σκληρή καθημερινότητά σου και σου βγάζουν γλώσσα, αλλά εκεί, είσαι και Εσύ για να κατορθώσεις το αδύνατο.

Μην το λες-κάντο. Γι αυτό είσαι γεννημένος. Τι άλλο μπορεί να ξαναγεννήσει αυτό το πάθος; Τι άλλο μπορεί να ξεθάψει το εξαιρετικό ταλέντο σου;

Μην το λες-κάντο. Κάνε το πρώτο βήμα, προχώρα. Στο μικρό που θα γίνει μεγάλο, γιατί Εσύ θα το φροντίσεις. Στο λίγο που θα γίνει πολλή γιατί θα το αγαπήσεις ποιο πολύ από το παιδί σου.

Μην το λες-κάντο. Μην το κοιτάς-στύψε την πέτρα. Αυτή σου έμεινε. Η πέτρα και ο εαυτός σου. Το πείσμα και το ταλέντο σου. Μην τολμήσεις να χαθείς. Ποτέ. Εσύ πρέπει να είσαι παρών. Εσύ ειδικά.

Εσύ, που δεν λογάριασες τους θεούς και δεν φοβήθηκες τους δαίμονες.

Εσύ, ο ταπεινός και ο υπερήφανος. Εσύ που ό,τι έχεις κατακτήσει το έχεις διεκδικήσει με την αξία σου. Δεν έχεις χρόνο για άλλη σιωπή-είναι καιρός της αμείλικτης επιμονής, με όλο το είναι σου να πάλλεται. Τώρα που είσαι ορφανός από ευκολίες, τώρα πρέπει να λάμψεις. Μπορείς. Μην το λες-κάντο.

Παναγιώτης Τσακιρίδης

mywaypress.gr@gmail.com

My Way Press.gr

Σχετικά Άρθρα