Μουσειοσκευή του Ιδρύματος Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος «μετά φιλικωτάτων αισθημάτων»

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την εκπαιδευτική κοινότητα ολοκλήρωσε και διακινεί (μέσω δανεισμού) σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ένα πολυδιάστατο και ταυτόχρονα καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό.

Η μουσειοσκευή του Ιδρύματος με τίτλο  «Μετά φιλικωτάτων αισθημάτων.  Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» είναι ένα σύνολο κινητού δανειστικού υλικού που πηγάζει από τις θεματικές της μουσειακής συλλογής της Οικίας-Μουσείου Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων. Με εποπτικό (αντίγραφα αντικειμένων και ιστορικών πηγών, χρονογραμ-μή/ιστοριογραμμή, επιτραπέζιο παιχνίδι) και έντυπο υλικό (οδηγό εκπαιδευτικού με προτεινόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα) «ταξιδεύει» το μουσείο στο σχολείο. Στοχεύει στη διευκόλυνση μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών των οποίων η πρόσβαση στο συγκεκριμένο μουσείο είναι δύσκολη, αλλά και στην προετοιμασία μαθητών/τριών για επικείμενη επίσκεψη.

Για την προώθηση και αξιοποίηση του έργου της μουσειοσκευής το Ίδρυμα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης συνδιοργανώνουν τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 στην αίθουσα «Πειραματικό Θέατρο» του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου εκδήλωση, με σκοπό την παρουσίαση του έργου στην εκπαιδευτική κοινότητα Ηρακλείου και Λασιθίου. Η εκδήλωση θα συνοδεύεται και από βιωματικό εργαστήριο αξιοποίησης του υλικού της μουσειοσκευής σε εκπαιδευτικούς.

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Θα ακολουθήσουν ανάλογες παρουσιάσεις του έργου στη Θεσσαλονίκη, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα