Νέες ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης για τις εταιρείες του gi-Cluster μετά τη συμμετοχή τους στο Futur en Seine 2016

Οι πύλες του εκθεσιακού μέρους του Futur en Seine έκλεισαν, στέφοντας με επιτυχία τη συμμετοχή της πρώτης Ελληνικής αποστολής στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Ψηφιακής Καινοτομίας που διοργανώθηκε και φέτος στο Παρίσι, 9 έως τις 12 Ιουνίου 2016. Η σύγχρονη ελληνική δημιουργική και ψηφιακή βιομηχανία, υπό το συντονισμό του gi-Cluster και με την υποστήριξη του Enterprise Greece, της Πρεσβείας της Γαλλίας και του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα, καθώς και της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία, προέβαλε διεθνώς την ταχέως εξελισσόμενη δυναμική της και ενίσχυσε την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων του τομέα.

Η ελληνική αποστολή, σε ένα από τα μεγαλύτερα περίπτερα του εκθεσιακού χώρου του Φεστιβάλ, που για πρώτη χρονιά το επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας François Hollande, βρέθηκε ανάμεσα σε κορυφαίες Γαλλικές και διεθνείς εταιρείες καθώς και ξένες αποστολές. Εκπρόσωποι των εταιρειών AuviousInCity AppsMentatPegneonTrebbbleSatoriTekmon Geomaticsκαι η ομάδα διαχείρισης του gi-Cluster από το Corallia, εκπροσώπησαν τη δυναμική της χώρας και παρουσίασαν τα τελευταίας τεχνολογίας προϊόντα και υπηρεσίες τους στους επισκέπτες της έκθεσης και ειδικότερα στο επιχειρηματικό και επενδυτικό κοινό που προσήλθε στις 9 και 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια των Business Days του Futur en Seine.

Ο Θάνος Μακρής, CEO και Co-founder της Trebbble  μιλώντας για την OPAL, την καινοτόμα πλατφόρμα για βελτιστοποίηση του mobile engagement που έχει σχεδιάσει η εταιρεία είπε: «Στόχος μας είναι η σχεδίαση λύσεων που δημιουργούν προστιθέμενη αξία στις εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Προσφέρουμε μια μοναδική λύση διαχείρισης περιεχομένου. Η συμμετοχή μας στοFenS, αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα για τη διεθνοποίηση της υπηρεσίας μας».

«Η στροφή προς εναλλακτικές και περισσότερο διαδραστικές μορφές εκπαίδευσης στη Γαλλία τα τελευταία χρόνια επέτρεψε στην Pegneon να γνωρίσει το ανερχόμενο οικοσύστημα κατά τη διάρκεια του Futur en Seine και παράλληλα να διερευνήσει συνεργασίες με εταιρείες που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν το προηγμένο gamified ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο που αναπτύσσει» λέει η Δανάη Αντωνοπούλου, CEO της Pegneon, και βραβευμένη «Νέα Γυναίκα Επιχειρηματίας» στα Startup Greece Awards 2016. Από το περίπτερο του gi-Cluster δεν έλειπαν καινοτομίες που ακόμη δεν είναι ευρέως διαδεδομένες στην Ελλάδα, όπως πρωτοπόρες λύσεις ανάλυσης μεγάλου όγκου ψηφιακών δεδομένων και άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιούν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης. «Trend Setterσε Open Data Portals και στη διευρυμένη χρήση δεδομένων τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε καθημερινό επίπεδο, η Γαλλία αποτελεί αγορά στόχο για την Mentat και Satori», δήλωσε ο Γιώργος Κοτσίκης.

Το TheCityGame της InCity Apps είναι μία gamified εφαρμογή σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ) προορισμένο για χρήση από επιχειρήσεις, αλλά και από το ευρύ κοινό. «Μέσα από απλές αποστολές που μπορεί ο καθένας να φέρει εις πέρας σε καθημερινή βάση, προσεγγίζονται ζητήματα περιβαλλοντικού και κοινωνικού χαρακτήρα: οι χρήστες της εφαρμογής μαθαίνουν, δρουν, ανταμείβονται και προσκαλούν τους άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Σε επίπεδο Β2Β συνεργασιών, το TheCityGame προσφέρει ένα αποτελεσματικότατο κανάλι επικοινωνίας σε εταιρείες που θέλουν να προωθήσουν τις πρωτοβουλίες τους σε επίπεδο ΕΚΕ ή να συγκεντρώσουν χρήματα για κάποιον φιλανθρωπικό σκοπό.» ανέφερε ο Ιουστίνος Σαρρής, CEO και Co-founder της εταιρείας.

«H πλατφόρμα για online meetings που η Auvious προτείνει στο ευρύ κοινό είναι απλή στο χειρισμό και με πολυάριθμα εργαλεία αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων.» λέει ο Χάρης Νίνιος, ο 23χρονος εκπρόσωπος της εταιρείας, αλλά και ολόκληρης της νέας γενιάς ανθρώπων με καινοτόμες και επιχειρηματικές ικανότητες στην Ελλάδα. Παράλληλα, η τεχνολογία Tactical Command & ControlSystems, που προτείνει η εταιρεία Tekmon Geomatics, «επιτρέπει -με αξιοποίηση της γεω-χωρικής πληροφορίας- την διαχείριση περιστατικών, προσφέροντας λειτουργική αποδοτικότητα, και δυνατότητα για μελλοντικό σχεδιασμό» είπε η Irene Maragos, υπεύθυνη επικοινωνίας της Tekmon.

Επιπρόσθετα, στο Workshop με τίτλο «Investment and Business potential of rising Greek Creative TechIndustry» που το gi-Cluster πραγματοποίησε την Πέμπτη 9 Ιουνίου, παρουσιάστηκε με διαδραστικό και πρωτότυπο τρόπο στους επισκέπτες η ελληνική επιχειρηματική σκηνή και οι προοπτικές της σε επιμέρους τομείς των Δημιουργικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών.

Μετά το πέρας της αποστολής, εκπρόσωπος του Enterprise Greece, ανέφερε: «O οργανισμός Enterprise Greece με χαρά στηρίζει την εξωστρέφεια των Ελληνικών εταιριών του κλάδου και είναι έτοιμος να βοηθήσει με κάθε τρόπο για την υλοποίηση των αναπτυξιακών και επενδυτικών τους σχεδίων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του gi-Cluster στο Futur en Seine αποτέλεσε μέρος των δράσεων που έχουν σχεδιαστεί για την υλοποίηση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας, η οποία επικυρώθηκε κατά την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Francois Hollande στο Corallia. Η συνεργασία ενισχύεται από το Μνημόνιο Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ του gi-Cluster και του μεγαλύτερου Γαλλικού cluster ψηφιακής καινοτομίας Cap Digital στο Παρίσι και έχει ως στόχο την προώθηση διμερών συνεργασιών στον τομέα των Ψυχαγωγικών και Δημιουργικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών.

Σχετικά Άρθρα