ΝΔ: «Η χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης είναι χωρίς προοπτική ανάταξης»

• «Πληρώνουμε τώρα μια ακριβή και αβέβαιη υπόσχεση για το μέλλον»

 
• Χ.Σταϊκούρας: «Δεν μπορούμε να πάρουμε τη δόση αμέσως»

«Η χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης είναι χωρίς προοπτική ανάταξης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σχετικά με την απόφαση του Eurogroup.

«Οι Έλληνες πληρώνουμε τώρα μια ακριβή και αβέβαιη υπόσχεση για το μέλλον. Έξοδος από τη κρίση δεν φαίνεται στον ορίζοντα», πρόσθεσε.

Επ’ αυτού ανέφερε ότι η ΝΔ έγκαιρα είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι με τις καθυστερήσεις οδηγεί τη χώρα σε ένα δύσκολο δίλημμα, ή ταπεινωτική συνθηκολόγηση ή καταστροφική ρήξη.

«Τελικά είχαμε ταπεινωτική συνθηκολόγηση», συνέχισε τονίζοντας πως βγήκαν τρία συμπεράσματα.

Πρώτον, είπε, προκύπτει ότι δεν υπάρχει πλήρης και οριστική ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δεύτερον ότι η δόση που παίρνουμε είναι η μισή σε σχέση με αυτή που είχε προγραμματιστεί και τρίτον ότι η κυβέρνηση δεν έφερε λύση στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους.

Σε ερώτηση αν τα προαπαιτούμενα θα πρέπει να νομοθετηθούν, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει τον τρόπο.

«Κανείς δεν αποκλείει ότι θα καταφύγει στην προσφιλή της τακτική των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου», συμπλήρωσε, ενώ είπε πως μια σωστή διαπραγμάτευση που θα έδινε βαρύτητα στην ουσία, θα μπορούσε να φέρει άλλο αποτέλεσμα.

«Να είστε σίγουροι ότι η αναπτυξιακή προοπτική θα μπορούσε να έχει διασφαλιστεί με άλλο μείγμα πολιτικής”, επισήμανε, επαναλαμβάνοντας τους στόχους για 4% ανάπτυξη και 2% πλεονάσματα που ανέφερε την Κυριακή στη Βουλή ο Κ. Μητσοτάκης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτη τη ρύθμιση του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων και δήλωσε πως όταν η ΝΔ ασκήσει ξανά κυβέρνηση είναι θέμα που θα το ξαναδεί. Παρέπεμψε μάλιστα στη σχετική αναφορά του προέδρου του κόμματος στη Βουλή πως «υπερταμείο σε εμάς δεν τόλμησαν ποτέ οι δανειστές να ζητήσουν και δεν θα το κάνουν και στο μέλλον, οταν γίνουμε κυβέρνηση, διότι όταν λήξει αυτή η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, εμείς θα ανακτήσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια».

 
Η ΝΔ για την επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης

Αναφερόμενος στην επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, δήλωσε ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ανταποκριθεί στο αυτονόητο μετά από μήνες αδράνειας. Επίσης, τόνισε ότι η ΝΔ θέλει να στηλιτεύσει με έμφαση την απόφαση της κυβέρνησης να ελέγξει την ενημέρωση.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τον χώρο της Δικαιοσύνης κατηγόρησε τον αρμόδιο υπουργό ότι εξακολουθεί να παρακολουθεί απαθής και αμέτοχος τη χειρότερη διοικητική κρίση και τον κάλεσε να διαλύσει τις σκιές. «Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να παραμένει υπό ομηρία. Η κυβέρνηση κατόρθωσε να διαλύσει και τη Δικαιοσύνη», πρόσθεσε. ΑΠΕ

 
Χ.Σταϊκούρας: «Δεν μπορούμε να πάρουμε τη δόση αμέσως»

«Θα πρέπει να προηγηθεί η ολοκλήρωση του συμπληρωματικού, 4ου Μνημονίου»

Ο βουλευτής της Ν.Δ., Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στο vimafm 99,5 και στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για το τι κέρδισε η Ελλάδα από το Eurogroup, ανέφερε:

«Τί πήραμε σήμερα; Πρώτον, ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση. Πράγματι, αν το σκεπτικό είναι το μη χείρον, βέλτιστον, τότε πράγματι είναι μια θετική εξέλιξη, ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση. Βεβαίως, σχεδόν ολοκληρώθηκε γιατί όπως βλέπετε από την ανακοίνωση υπάρχουν κάποια κρυφά προαπαιτούμενα, τα οποία ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί. Λέει, μέσα, η απόφαση, ακούστε τη λέξη, διορθώσεις, στο νόμο για τα κόκκινα και τα πράσινα δάνεια, στο συνταξιοδοτικό, εικάζω ότι αναφέρεται στο ΕΚΑΣ και σε μια σειρά από προαπαιτούμενα, ακριβώς στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων. Άρα η αξιολόγηση, ολοκληρώθηκε ή σχεδόν ολοκληρώθηκε. Πάμε παρακάτω.

Μπορούμε να πάρουμε τη δόση, αμέσως; Όχι. Θα πρέπει να προηγηθεί η ολοκλήρωση του συμπληρωματικού, 4ου Μνημονίου».

Σχετικά Άρθρα