Ο Βρετανός Πρέσβης υποδέχεται το IST College και το London South Bank University

 • Eκδήλωση στην κατοικία του για την επιχειρηματικότητα: “Do business efficiency and entrepreneurship provide solutions to today’s challenges?”

 

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, ο Βρετανός Πρέσβης John Kittmer, υποδέχτηκε στην Κατοικία του δύο δυναμικά εκπαιδευτικά ιδρύματα από την Ελλάδα και τη Βρετανία  σε μία εκδήλωση με θέμα την επιχειρηματικότητα και τους ισχυρούς δεσμούς της με την εκπαίδευση και την απασχόληση.

 

Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε επίσημα η συνεργασία του IST College με το London South Bank University και υπεγράφη το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

 

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε επίσης το νέο Masters in Business Administration (MBA) που προσφέρεται από το IST College σε συνεργασία με το London South Bank University και ξεκινάει στις 27 Ιανουαρίου 2014.

 

Κατά την ομιλία του, ο Βρετανός Πρέσβης δήλωσε:

 

«Στην Ελλάδα, τα Βρετανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα προσφέρουν διασυνοριακή εκπαίδευση για πάνω από 20 χρόνια.

 

Περίπου 6000 φοιτητές παρακολουθούν Βρετανικά προγράμματα σπουδών, μέσα από συμφωνίες franchise με ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

 

Η Βρετανία κατέχει ίσως το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς τέτοιων προγραμμάτων σπουδών στην Ελλάδα.

 

Η Βρετανική Κυβέρνηση πρωτοστατεί  και υποστηρίζει θερμά την προώθηση αντίστοιχων συνεργασιών στον τομέα της εκπαίδευσης καθώς και τη διευκόλυνση της περαιτέρω ανάπτυξής τους.»

 

Ο Καθηγητής κ. Joseph Hassid τόνισε ότι «Όλοι οι πολίτες, ως «οικονομικές μονάδες», αλλά και το Κράτος το ίδιο και, γενικά, κάθε οικονομικά δρών οργανισμός,  μπορούν και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως «επιχειρήσεις» που οφείλουν να λειτουργούν επιχειρηματικά και, βεβαίως, αποδοτικά.

 

Ο συνδυασμός: «αποδοτικότητα στην λειτουργία των οικονομικών μονάδων και επιχειρηματικότητα» αποτελεί, όχι μόνο «αναγκαία», αλλά και «ικανή» συνθήκη για αντιμετώπιση των δυσχερειών που η Οικονομία αντιμετωπίζει!

 

Στη συνέχεια,  υπογράμμισε την σημαντικότητα της συνεχούς εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού έτσι ώστε να επιτευχθεί ουσιαστική αναβάθμιση των δεξιοτήτων του προκειμένου η «επιχειρηματική αποδοτικότητα» και η «επιχειρηματικότητα» να αποδειχθούν αποφασιστικοί παράγοντες για αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων.»

 

Στην ομιλία του, ο Καθηγητής κ. Mike Molan αναφέρθηκε στη συνεργασία μεταξύ των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τονίζοντας ότι, τόσο το LSBU όσο και το IST College έχουν ως κύριο γνώμονα  τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και τη δημιουργία ενός μαθησιακού περιβάλλοντος που ενθαρρύνει την καλλιέργεια του επιχειρηματικού πνεύματος μεταξύ των φοιτητών, διευρύνοντας έτσι τους ορίζοντές τους και συμβάλλοντας στην ενίσχυση της απασχολησιμότητάς τους.

 

«Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μεταξύ του London South Bank University και του IST College θα αναπτυχθεί και θα εξελιχθεί περαιτέρω και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ σήμερα προκειμένου να επισημοποιήσουμε τη συνεργασία των δύο ιδρυμάτων», τόνισε ο Καθηγητής κ. Mike Molan κλείνοντας την ομιλία του.

 

Η Καθηγήτρια Vhyna Ortega επισήμανε τη σημαντικότητα ενός μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών MBA, αναφερόμενη συγκεκριμένα στο MBA που προσφέρει το IST College σε συνεργασία με το London South Bank University και τονίζοντας τα εξής:

 

«Αυτό το MBA είναι ένα διαφορετικό MBA από εκείνα που προσφέρονται στην ελληνική αγορά.

 

Εστιάζει σε 5 ενότητες που αποτελούν και τις βασικές αρχές διοίκησης επιχειρήσεων, όπως το μάρκετινγκ, τα οικονομικά και η λογιστική, η στρατηγική και η αλλαγή και η διοίκηση ανθρώπινων πόρων και μέσα από μια έκτη ενότητα, την Critical Management Inquiry, δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να διεισδύσουν βαθύτερα στην τέχνη του management.»

 

Η κα Ortega τόνισε στη συνέχεια ότι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη μοναδική  ευκαιρία να παρακολουθήσουν, πέραν των προγραμματισμένων μαθημάτων, διαλέξεις από διακεκριμένους επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων διαφορετικών κλάδων της οικονομίας, αποκτώντας έτσι μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τη διοίκηση επιχειρήσεων.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πληθώρα επιχειρηματιών, στελεχών επιχειρήσεων, φορέων και δημοσιογράφων.

 

INFO

Σχετικά με το IST

Tο IST είναι ένα πολυδύναμο και πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό ίδρυμα με άδεια από το Υπουργείο Παιδείας.

 

Σε συνεργασία με φημισμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, προσφέρει μια σειρά προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών (συμπεριλαμβανομένων και ευέλικτων Supported Distance Learning προγραμμάτων) και διετών προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης & Εξειδίκευσης σε τρεις ευρείς επιστημονικούς τομείς:

 

  • Επιχειρησιακές & Οικονομικές Επιστήμες
  • Επιστήμη Υπολογιστών – Πληροφορική
  • Ανθρωπιστικές Επιστήμες & Επιστήμες Υγείας

 

Όραμα του IST είναι η παροχή υψηλού επιπέδου σπουδών και υπηρεσιών, η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, καθώς και η ενεργός συμβολή του στην αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και διεθνώς.

 

Σήμερα, το IST διαθέτει ακαδημαϊκή δομή και οργάνωση εφάμιλλες με εκείνες των φημισμένων Πανεπιστημίων του εξωτερικού, διατηρώντας στενές σχέσεις και συνεργασία με επιχειρήσεις και οργανισμούς για καλύτερη εκπαίδευση και αποκατάσταση των φοιτητών του,  ενώ  στεγάζεται σε κτίριο διεθνών προδιαγραφών, συνολικής επιφάνειας 9.500 τ.μ., ειδικά κατασκευασμένο για τη λειτουργία ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος πανεπιστημιακού επιπέδου.

 

INFO Photo: Στιγμιότυπα από την εκδήλωση

PAN_0102

 

PAN_0244

 

PAN_0284

Σχετικά Άρθρα