ΠΟΜΙΔΑ: Συνέδριο Ιδιοκτητών στην Πάτρα, με ομιλητή τον Κώστα Τζαβάρα

Η ΠΟΜΙΔΑ και η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας προσκαλούν όλους τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων να παρακολουθήσουν το 20ό ετήσιο Συνέδριο Ιδιοκτητών στην Πάτρα, που θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ, την Κυριακή 19.11.2017, στις 12 μ., στο πλαίσιο του 20ού Πολυσυνεδρίου FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, με κύριο ομιλητή τον Βουλευτή Ηλείας ΝΔ και τέως Υπουργό κ. Κώστα Τζαβάρα. Τις εργασίες του Συνεδρίου θα διευθύνει ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς. Η πρόσκληση και το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης έχουν ως εξής:

 
Η ΕΝΩΣΗ  ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ  ΑΚΙΝΗΤΩΝ  ΝΟΜΟΥ  ΑΧΑΪΑΣ, ιδρυτικό μέλος της ΠΟΜΙΔΑ, σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην ΕΤΗΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των μελών της και όλων των ενδιαφερομένων ιδιοκτητών ακινήτων της Αχαΐας, την ΚΥΡΙΑΚΗ, 19η NOEMBΡIOY 2017  ΚΑΙ  ΩΡΑ  12 μ. στο  ξενοδοχείο  “ΑΣΤΗΡ”  των Πατρών, στο πλαίσιο του οικονομικού πολυσυνεδρίου «FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – 20ο MONEY SHOW ΠΑΤΡΑΣ», με κεντρικό θέμα: «Ο ρόλος του θεσμού της ιδιοκτησίας ως ανθρώπινου και συνταγματικού δικαιώματος, και ως παράγοντα ανάπτυξης» και με τα εξής επί μέρους θέματα:

Αντισυνταγματική και αντιαναπτυξιακή η υπερφορολόγηση της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας με ΕΝΦΙΑ 3,2 δις + συμπληρωματικό φόρο, φόρο εισοδήματος, αλληλεγγύης κλπ.

Νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων, ΕΝΦΙΑ ή νέος (οικογενειακός) ΦΑΠ;

Δασικοί χάρτες, διαδικασία εκδίκασης ενστάσεων και λειτουργίας Επιτροπών.

Νέος πολεοδομικός νόμος. Νομιμοποίηση αυθαιρέτων, Ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου,

Εθνικό Κτηματολόγιο: Άρχισε η «δήμευση» των αδήλωτων ακινήτων! Κατάργηση Υποθηκοφυλακείων και λειτουργία νέων κτηματολογικών Γραφείων στο Νομό Αχαΐας.

Ενεργειακή & λειτουργική αναβάθμιση των υπαρχόντων κτιρίων. Τρόποι-μέθοδοι οικονομικής θέρμανσης – κλιματισμού. Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ»

Εμπορικές μισθώσεις και μισθώσεις κατοικιών, αντιμετώπιση δύστροπων ενοικιαστών.

Διαχείριση πολυκατοικιών, διαφορές συνιδιοκτητών, μονομερής αυτονόμηση από την κεντρική θέρμανση.

Προστασία πρώτης κατοικίας, τραπεζικά δάνεια, υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Ασφάλιση κτιρίων, Πρόγραμμα ασφάλισης κτιρίων μελών ΠΟΜΙΔΑ-INTERAMERICAN.

 
Κεντρικός ομιλητής

Ο κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ, Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ., τ. Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 
Συμμετέχουν

*ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ, μηχανολόγος-μηχ/κός, Δρ.ΜΙΤ, ενεργ. Σύμβουλος ΠΟΜΙΔΑ

*ΟΡΕΣΤΗΣ ΣΕΪΜΕΝΗΣ,  Οικονομολόγος-Φοροτεχνικός – Συγγραφέας.

*ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΚΟΣ, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, μέλος του Δ.Σ της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Αχαΐας (Ε.Ι.Α.Ν.Α).

*ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, Αντιπρόεδρος Ένωσης Αμίσθων Υποθηκοφυλάκων Ελλάδας

*ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ, Δικηγόρος, Πρόεδρος της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Αχαΐας (Ε.Ι.Α.Ν.Α), ειδική Γραμματέας της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α.

*ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ, Δικηγόρος Πατρών.

*ΝΙΚΟΣ ΚΕΧΑΓΙΑΟΓΛΟΥ, υπεύθυνος προγράμματος ασφάλισης κτιρίων μελών ΠΟΜΙΔΑ.

Τις εργασίες της εκδήλωσης, στην οποία έχουν προσκληθεί και θα παραστούν οι αρχές, οι βουλευτές και οι φορείς του Ν. Αχαΐας, θα συντονίσει ο κ. ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΔΙΑΣ, Πρόεδρος της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α και της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων (UIPI).

Σχετικά Άρθρα