Ποτάμι: Η περιφέρεια Κρήτης παράδειγμα προς μίμηση για όλη τη χώρα

Τη συμπαράστασή του προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος εξήρε το έργο που γίνεται στην Κρήτη αναφέροντας ότι θα μπορούσε να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τη διακυβέρνηση της χώρας. Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε την ανάγκη να υπάρξει γενναία αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων, χρημάτων και ευθυνών. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης αφού ευχαρίστησε τον Σταύρο Θεοδωράκη για τη διαχρονική στήριξη του τόνισε ότι όλοι πρέπει να έχουν στο μυαλό τους την αποκέντρωση και ότι πάνω από όλα πρέπει να μας ενδιαφέρουν οι θέσεις εργασίας ώστε τα παιδιά να μένουν στον τόπο τους. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Ηρακλείου, Σπύρος Δανέλλης.

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Για να είμαστε ειλικρινείς με τον περιφερειάρχη δεν τα λέμε μόνο όταν είμαι στο Ηράκλειο αλλά και όταν είμαι στην Αθήνα και γενικά είμαστε σε μια συνεργασία καθώς προσπαθούμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της περιοχής. Το μεγάλο βάρος βέβαια είναι στις πλάτες του. Εμείς είμαστε απλώς συμπαραστάτες γιατί από την πρώτη στιγμή, έχω πει, ότι αυτή η χώρα δεν θα πάει μπροστά αν δεν υπάρξει μια γενναία αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων, των χρημάτων, των ευθυνών. Το πως λειτουργεί η περιφέρεια Κρήτης μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για τη χώρα γιατί όπου και να πας στο νησί εξελίσσονται πράγματα που έχουν τη σφραγίδα της περιφέρειας. Έχουμε όμως και πολλά μεγάλα προβλήματα, πολλά εκ των οποίων συνδυάζονται με την κυβερνητική πολιτική και πρέπει να παρθούν αποφάσεις. Εδώ είμαστε όμως, βασανιζόμαστε και ελπίζουμε να βγάλουμε κάτι καλό για τους συμπατριώτες μας».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη:

«Είχαμε μία συνάντηση εποικοδομητική με τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη. Θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε στην περιφέρεια έχουμε την βοήθεια και τη στήριξη του κόμματός του. Εμείς αναδείξαμε και πάλι τα μεγάλα θέματα που αφορούν το νησί μας που είναι ο βόρειος οδικός άξονας, οι κάθετοι άξονες, η ανάπτυξη του νησιού. Αλλά πάνω από όλα αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η απασχόληση. Πάνω από όλα μας ενδιαφέρουν οι θέσεις εργασίας. Μας ενδιαφέρει τα παιδιά μας να μένουν στον τόπο και μέσα από τον πρωτογενή τομέα, μέσα από τον τουριστικό τομέα και μέσα από τα ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα και μέσα από την έξυπνη εξειδίκευση που φέρνει η νέα προγραμματική περίοδος -η δουλειά η οποία γίνεται στα πανεπιστήμια μας και στα ερευνητικά ιδρύματα να μπορούν να πάνε στην πραγματική οικονομία. Όλα αυτά τα συζητήσαμε, έχουμε την στήριξη του. Δεν συζητούμε μόνο στην Κρήτη, συζητούμε και στην Αθήνα πολλές φορές. Και πιστεύω ότι και το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της Κρήτης θα είναι ο βόρειος άξονας με την στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων αλλά πάνω από όλα των Κρητικών βουλευτών και αρχηγών κομμάτων. Με τον Σταύρο Θεοδωράκη δεν μιλήσαμε κομματικά, μιλήσαμε για όλα τα θέματα που αφορούν την περιφέρεια και μία λέξη που πρέπει όλοι να έχουν κατά νου είναι η λέξη αποκέντρωση. Ας σταματήσει το αθηνοκεντρικό κράτος να διοικεί την Ελλάδα».

Σχετικά Άρθρα