Πρέσβης του Καναδά: η επένδυση των υδροπλάνων στην Πάτρα κινδυνεύει λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, δέχθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο, τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα Robert Peck, ο οποίος συνοδευόταν από την Ελληνικής καταγωγής σύζυγό του Μαρία Πανταζή-Peck, η οποία μάλιστα έχει ρίζες από την Πάτρα. Στη συνάντηση συμμετείχε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης (photo άνω), ο Πρέσβης αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τη χώρα και την πόλη, που όπως δήλωσε, τη θεωρεί δεύτερη πατρίδα του.

Εξέφρασε τη λύπη του που συχνά συναντά νέους ανθρώπους που θέλουν να εγκαταλείψουν την όμορφη χώρα και να μεταναστεύσουν, λόγω των συνεπειών της κρίσης.

Ταυτόχρονα ο κ. Peck έθεσε το ζήτημα λειτουργίας της γραμμής των υδροπλάνων, κάνοντας γνωστό, ότι η επένδυση κινδυνεύει, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Ο Δήμαρχος της Πάτρας, αφού ευχαρίστησε τον Πρέσβη για τα θερμά του λόγια, αναφέρθηκε συνοπτικά στις φυσικές ομορφιές της Πάτρας, τους αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, στην πολιτιστική της δημιουργία και το Καρναβάλι.

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο έρευνας και διδασκαλίας, των Πνευματικών Ιδρυμάτων της πόλης.

Ο κ. Πελετίδης σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου  «αναφέρθηκε λεπτομερώς στα οξυμένα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών, την υψηλή ανεργία, ιδιαίτερα των νέων, στα φαινόμενα της ακραίας φτώχειας και του υποσιτισμού σε παιδιά και εφήβους, αλλά και στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, παρά το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο, να στηρίξει το λαό και να πάρουν ανάσα τα φτωχά λαϊκά στρώματα.»

Σχετικά Άρθρα