ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: ταχεία έγκριση καταναλωτικού δανείου €100.000 στον Πολλάκη

Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής, αποκαλύπτει ότι η Attica Bank ενέκρινε με ταχύτατες (συνοπτικές) διαδικασίες, καταναλωτικό δάνειο, ύψους 100.000 ευρώ, στον Παύλο Πολάκη, «με πολύ ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής και αμφίβολες εγγυήσεις». Με δεδομένο ότι οι εγκρίσεις δανείων είναι άγνωστη έννοια για την πλειοψηφία των επιχειρηματιών και πολιτών, η ενέργεια αυτή προστίθεται στην σωρεία προκλητικών κινήσεων του συγκεκριμένου πολιτικού και αναδεικνύει την διαπλοκή προσώπων της παρακμιακής πολιτικής και μιας κρατικής τραπέζης. Όπως αναφέρει η εφημερίδα:

Τις αυξημένες καταναλωτικές του ανάγκες έλυσε με τον καλύτερο τρόπο πριν από λίγες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, χάρη στην ταχεία έγκριση και εκταμίευση καταναλωτικού δανείου ύψους 100.000 ευρώ (σπαστό σε δύο τμήματα, 70.000 και 30.000) από την κρατική μη συστημική Attica Bank. Και μάλιστα με πολύ ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, σε 15 και 9 χρόνια αντίστοιχα, και αμφίβολες εγγυήσεις.

Το συνολικό ύψος των 100.000 ευρώ του καταναλωτικού δανείου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας θεωρείται από την τραπεζική αγορά εξωπραγματικό, καθώς τέτοιου οικονομικού μεγέθους καταναλωτικά δάνεια δεν δίνονταν ακόμα και σε πελάτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια ούτε στις προ κρίσης εποχές των παχιών αγελάδων.

Πόσο μάλλον όταν μόλις προχθές ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις σε τραπεζικά στελέχη για καταχρηστικά δάνεια που χορηγήθηκαν από την ίδια τράπεζα σε πελάτες που δεν πληρούσαν τα εχέγγυα, ξεπερνώντας την πάγια τραπεζική πρακτική, με αποτέλεσμα να κατηγορούνται ότι ζημίωσαν την εν λόγω τράπεζα και τους μετόχους της.

Σχετικά Άρθρα