Σελίδες ποτισμένες με το αίμα σου

Σελίδα, η νέα αγαπημένη λέξη της κυβέρνησης.

Αλλαγή σελίδας (σε άγνωστη κατεύθυνση), νέα σελίδα (πριμοδοτούμενη από τα υπόγεια και με φθηνά υλικά πρόθυμης αναπαλαίωσης), σελίδες  μηδενικής ανάπτυξης (που ακολουθούν σελίδες ύφεσης), σελίδες μεταρρυθμίσεων (δηλαδή περικοπών), σελίδες μνημονίου υπογεγραμμένες (από πριν) και μεταφρασμένες σε ασφαλές περιβάλλον, σελίδες ισοβίτη πειραγμένες και αρωματισμένες με άρωμα καμένου εγκεφάλου, σελίδες με ονόματα πολιτών προς πλειστηριασμό ακινήτων πρώτης κατοικίας, σελίδες που αρχίζουν να γεμίζουν με άβατα συνοικιών στον αστικό ιστό, σελίδες κοινοβουλευτικής αφασίας και  σελίδες με δηλώσεις -παρόλες κομματικών υπαλλήλων. Χωρίς ίχνος ιδρώτα, ο κλιματισμός είναι επιδοτούμενος- με την κατάθεση της αγωνίας σου και την αφαίμαξη από το αίμα της επιβίωσης σου.

Σελίδες κακογραμμένες. Σελίδες μουτζουρεμένες. Σελίδες κενές. Σελίδες τσαλακωμένες με υποσχέσεις. Σελίδες με τόννους ψεμάτων-ποτισμένες με το μοναδικό δικό σου αίμα. Σελίδες κυβερνητικών δηλώσεων, διαπιστώσεων, συνειδητής ασάφειας και  σαφών ψευδαισθήσεων, σελίδες για τα σκουπίδια.

Η αναστροφή των μεταρρυθμίσεων στις αρχές του 2015 καθυστέρησε την ανάκαμψη της χώρας για αρκετά χρόνια και  κόστισε στην Ελλάδα πολλά δισ. ευρώ, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ στο συνέδριο του Economist. Η σελίδα γύρισε πίσω με κόστος πολλών δισεκατομμυρίων.

Στο ίδιο συνέδριο την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωνε πως η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα. Δεν ανέφερε βεβαίως ότι η αλλαγή σελίδας είναι προς τα πίσω.

Σελίδες ποτισμένες με το αίμα σου. Σε ένα δρόμο χωρίς κανένα δίπλα σου. Οι τοποθετήσεις των κομμάτων για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας αργούν…λόγω καύσωνα.

Π. Τσακιρίδης

mywaypress.gr

Σχετικά Άρθρα