Σταθερή ανάπτυξη και ευημερία για όλους με το βαρύ χαρτί της Βιομηχανίας

Οι εξαγγελίες ιδιωτικών επενδύσεων οι οποίες δρομολογούνται, αποτελούν το αποτέλεσμα του πολιτικού καταλύτη Κ. Μητσοτάκη.

Η τάξη στο άναρχο πεδίο της γραφειοκρατίας, η ευελιξία στην πράξη, η αποσύνδεση της άκρατης πολιτικολογίας και του επενδυτικού περιβάλλοντος, η σταθερά της οικονομικής στόχευσης , η πιστή, ευλαβική τήρηση του ευαγγελίου της ανάπτυξης για όλους, έχουν διαποτίσει το σύνολο της κυβερνητικής λειτουργίας και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα δημιουργούν κλίμα αναμονής και προσμονής ιδιαίτερης από όλους.

Ένα άριστα σχεδιασμένο πρόγραμμα άμεσων παρεμβάσεων, τίθεται στην υπηρεσία του βασικού στόχου επενδύσεων και διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην βασική ατζέντα ανάταξης σε πρώτη φάση.

Η πλημμύρα παρεμβάσεων στο πεδίο των επενδύσεων, δίνει έναυσμα στην ανάταξη και την συνολική κινητοποίηση δυνάμεων, ομίλων και επιχειρηματιών.

Το θρόισμα είναι το πρώτο σκίρτημα. Το ρίγος, δειλά εμφανίζεται.

Όσο καλπάζει η ορμή της αποφασιστικότητας τόσο ενδυναμώνει το βασικό σήμα προς τους επενδυτές και όσο ποιο καθαρό είναι το μήνυμα τόσο ποιο καθαρή θα είναι η ανάδραση.

Η αστάθεια που κρατούσε καθηλωμένες τις δυνάμεις κρούσης, τείνει να εκλείψει. Το μεσοδιάστημα που θα επέτρεπε το φυσιολογικό προκύψαν κενό παραγωγής νέου έργου λόγω πολιτικής αλλαγής, δεν υπάρχει.

Υποκατάστατα αέναων συζητήσεων και πολυτελών προβληματισμών αντικαθίστανται από στρατηγική και επιμονή. Η σύγκλιση της κυβερνητικής στρατηγικής για την ανάταξη και των διαθέσιμων κεφαλαίων με τις ορατές ευκαιρίες είναι μοναδική.

Το όραμα της ανάπτυξης για όλους δεν είναι φενάκη και όμορφα λόγια χαμηλού αντίκτυπου – έχει τα εχέγγυα να γίνει πράξη. Διαθέτει μοναδικές δυνατότητες, ευκαιρίες μοναδικής αξίας υπό την προϋπόθεση πιστής εφαρμογής πλάνου.

Οι προσδοκώμενες μεγάλες επενδύσεις, το Ελληνικό, η αναβάθμιση του λιμένος του Πειραιά, οι εξελίξεις στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, είναι τα πρώτα διαπιστευτήρια της εκκίνησης προς τα εμπρός. Η πολύχρονη κρίση απέφερε σοφία συμπυκνωμένη. Η ελληνική κοινωνία και οι επιχειρηματίες τα έχουν δει και ακούσει όλα. Μεμονωμένες προσπάθειες, νεανική επιχειρηματικότητα, καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες εξαίρετων πανεπιστημιακών ομάδων και φωτισμένων καθηγητών, εμπνέουν. Αλλά δεν επαρκούν. Η διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά θα αργήσει να αποδώσει καρπούς.

Καθοριστική προϋπόθεση της σταθερής και ασφαλούς πορείας ανάταξης με βάθος αξίας αποτελεί το (διαχρονικά) βαρύ χαρτί της Βιομηχανίας.

Μέσω αυτής η χώρα αναγεννήθηκε από τις στάχτες της. Και αυτή είναι που καλείται σήμερα, σε ίδιες συνθήκες περίπου, να δηλώσει παρόν στο προσκλητήριο σωτηρίας της χώρας. Όταν δουλέψουν οι μηχανές της βιομηχανίας θα ανθίσει η ανάπτυξη και θα παράσχει χρόνο και χώρο να αναπτυχθούν και οι πολλές πηγές πλούτου και τα αστέρια της ελληνικής ευφυΐας. Το καθεστώς στασιμότητας δεν αποστέρησε από τους δημιουργικούς Έλληνες το χάρισμα της υπομονής, της επιμονής και της συνεχούς αναζήτησης. Το δαιμόνιο, ανατρεπτικό ελληνικό πνεύμα μπορεί να οδηγήσει την επανάσταση της νέας ορμής προς το μέλλον, χτίζοντας σήμερα στέρεα θεμέλια από τα ποιο μικρά μέχρι και τα ποιο μεγάλα.

Π. Τσακιρίδης

my way press.gr

Σχετικά Άρθρα