Το British Council απένειμε το βραβείο IELTS 2018 στον νικητή για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019

Το British Council Βραβείο IELTS 2018 απονεμήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά, με φετινό νικητή τον Χαράλαμπο Πιπερίδη, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018, στην Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία, παρουσία της Βρετανίδας Πρέσβεως στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ. Το Βραβείο IELTS αποτελεί μια πρωτοβουλία του British Council, που κάθε χρόνο στοχεύει στην ανάδειξη και υποστήριξη ενός υποψηφίου IELTS με ισχυρό κίνητρο να αναπτύξει τις δεξιότητές του και να εξελίξει την επαγγελματική του σταδιοδρομία και εξίσου μεγάλη θέληση να αξιοποιήσει τις γνώσεις που θα αποκομίσει για να συνεισφέρει ενεργά στην κοινωνία.

Φέτος, η ανταπόκριση στο κάλεσμα συμμετοχής στο Βραβείο IELTS 2018 ήταν πολύ μεγάλη, καθώς κατατέθηκε μεγάλος αριθμός έγκυρων υποψηφιοτήτων, εκ των οποίων πολλές αξιόλογες συμμετοχές. Ο Χαράλαμπος Πιπερίδης αναδείχθηκε νικητής, εντυπωσιάζοντας την κριτική επιτροπή με την ισχυρή θέληση και το σαφές όραμα που εξέφρασε. Έτσι, το προσεχές ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, θα παρακολουθήσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Bath, τα δίδακτρα του οποίου καλύπτονται από το Βραβείο IELTS 2018 και το British Council.

Χτίζοντας πάνω στο φιλολογικό υπόβαθρό και τη βαθιά αγάπη του για τη λογοτεχνία, με αυτό το μεταπτυχιακό, ο Χαράλαμπος επιθυμεί να εμπλουτίσει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του στη διοίκηση επιχειρήσεων για να υλοποιήσει το όραμά του – το σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας διαδικτυακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Επιπλέον, ως νικητής του Βραβείου IELTS 2018, ο Χαράλαμπος θα λειτουργήσει σαν πρεσβευτής μέσα στην κοινότητα του IELTS, ώστε να δικτυωθεί και να μοιραστεί την εμπειρία του με άλλους φοιτητές που επιθυμούν να κάνουν ανώτατες σπουδές.

Η Βρετανίδα Πρέσβης στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ, δήλωσε σχετικά: «Η εκπαίδευση αποτελεί βασικό πυλώνα των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου. Σε αυτό το πλαίσιο, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το British Council IELTS Award δίνει την ευκαιρία στους πλέον αξιόλογους Έλληνες φοιτητές να πραγματοποιήσουν σπουδές σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα, δίνοντας το έναυσμα για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Ο φετινός νικητής, Χαράλαμπος Πιπερίδης, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πολλά υποσχόμενου νέου, που εκφράζει όρεξη για μάθηση και πάθος να πραγματοποιήσει το όνειρό του, συνεισφέροντας στον τόπο του. Είμαι πεπεισμένη ότι το μεταπτυχιακό που ετοιμάζεται να παρακολουθήσει στη Διοίκηση Επιχειρήσεων θα του δώσει τα εφόδια εκείνα που χρειάζεται για να πραγματοποιήσει με επιτυχία το φιλόδοξο σχέδιο του. Μια διαδικτυακή πλατφόρμα σαν κι αυτή που έχει οραματιστεί μπορεί να κάνει τη διαφορά στην εκπαίδευση.»

Το British Council – συνιδιοκτήτης των εξετάσεων IELTS – διενεργεί τις εξετάσεις στην Ελλάδα εδώ και τριάντα χρόνια. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο νικητής του British Council Βραβείου IELTS λαμβάνει βραβείο αξίας έως 10.000 λίρες Αγγλίας για την κάλυψη των διδάκτρων ενός πτυχιακού ή μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών σε ίδρυμα μεταλυκειακής εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, το οποίο δέχεται το IELTS ως κριτήριο εισαγωγής.

Info photo
Η Βρετανίδα Πρέσβης στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ, μαζί με τον νικητή του British Council Βραβείου IELTS 2018 Χαράλαμπο Πιπερίδη

Σχετικά Άρθρα