Χρ. Σταϊκούρας: Ο κ. Πρωθυπουργός αυταπατάται

Ο κ. Πρωθυπουργός, κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή, μεταξύ πολλών άλλων, αναφέρθηκε και στο όνομά μου. Το ενέπλεξε, με την πονηριά που τον διακρίνει, σε μία θολή, αυθαίρετη και ψευδή λεκτική κατασκευή, αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, σε απάντησή του σε προσωπική αναφορά του Πρωθυπουργού κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τo πόρισμα στην υπόθεση της Novartis.

Όπως συνεχίζει: «Ο κ Πρωθυπουργός, που προφανώς δεν συμβουλεύεται τους αρμόδιους συνεργάτες του, όφειλε να γνωρίζει ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), εκ των αρμοδιοτήτων του, δεν προβαίνει σε εκταμιεύσεις ποσών σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, παρά μόνο σε Υπουργεία κατόπιν αιτημάτων που τα ίδια θέτουν. Αιτήματα τα οποία εξετάζονται και αξιολογούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του.

Η διαδικασία αυτή, όπως και η διαδικασία για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς ιδιώτες, ακολουθείται μέχρι και σήμερα.

Για την υλοποίηση της αποπληρωμής τους έχουν υπογραφεί, από το 2012, μνημόνια συνεργασίας ανάμεσα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τα Υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους. Μνημόνια που ισχύουν μέχρι και σήμερα.

Ως εκ τούτου, λόγω του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου αλλά και του αξιακού συστήματος που υπηρετούσε η τότε πολιτική διεύθυνσή του, περιθώριο για προνομιακή αντιμετώπιση εταιρειών από το ΓΛΚ δεν υφίστατο.

Ο κ Πρωθυπουργός προφανώς νομίζει ότι δηλητηριάζοντας την πολιτική ατμόσφαιρα με «λάσπη» εισαγωγής ακόμη και από τη «Σαχάρα», θα καταφέρει να επηρεάσει την ετυμηγορία των Ελλήνων πολιτών που πλησιάζει.

Αυταπατάται.

Σχετικά Άρθρα