Όμιλος ΤΙΤΑΝ: διαχρονική δέσμευση σε μια ισόρροπη, υπεύθυνη και μακροχρόνια βιώσιμη ανάπτυξη

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ δημοσίευσε την Ενιαία Ετήσια Έκθεση Απολογισμού για το 2017, η οποία παρουσιάζει τα οικονομικά αποτελέσματα, σε συνδυασμό με την ευρύτερη κοινωνική και περιβαλλοντική επίδοσή του.  Όπως σημειώνει σε επίσημη ανακοίνωσή του: Το 2017 σηματοδοτεί το 15ο έτος έκδοσης ετήσιου απολογισμού αναφορικά με τα ουσιώδη θέματα των συμμετόχων μας ο οποίος καλύπτει, πέραν των οικονομικών αποτελεσμάτων, τον αντίκτυπό μας στο περιβάλλον και την κοινωνία.»

 
Το 2017, ο Όμιλος διατήρησε μια σταθερή, θετική επίδοση. Μέσα από τη συνεργασία μας με τους συμμετόχους μας, υπογραμμίζουν τα στελέχη της,  «ενισχύσαμε τη διαχρονική μας δέσμευση σε μια ισόρροπη, υπεύθυνη και μακροχρόνια βιώσιμη ανάπτυξη, σε έναν κόσμο αυξανόμενων περιβαλλοντικών και κοινωνικών εντάσεων και ταχύτατων τεχνολογικών εξελίξεων. »

H Ενιαία Ετήσια Έκθεση Απολογισμού 2017 είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://www.titan-cement.com/integrated_report_2017_GR.pdf

 
Oρόσημα του 2017

-Καταγραφή ισχυρών μεγεθών στα οικονομικά αποτελέσματα, κυρίως λόγω της συνέχισης της δυναμικής πορείας της αγοράς στις ΗΠΑ.

-Συστηματική μείωση του κόστους δανεισμού και παράλληλη διαφοροποίηση των πηγών χρηματοδότησης. Έκδοση νέου ομολογιακού δανείου επταετούς διάρκειας, ύψους €350 εκ. (συμπεριλαμβανομένης της συμπληρωματικής έκδοσης του Ιανουαρίου 2018) με ετήσιο επιτόκιο 2,375%, που επιμηκύνει τη χρονική διάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου.

-Συνέχιση των επενδύσεων με στόχο τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας. Το 2017 επενδύθηκαν €123 εκ. για μεταξύ άλλων τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, αύξηση της χρήσης εναλλακτικών καυσίμων, μείωση του αποτυπώματος CO2, υιοθέτηση ψηφιακών πρωτοβουλιών και ενίσχυση της καινοτομίας.

-Ορισμός συγκεκριμένων δεικτών απόδοσης (KPIs) για το επόμενο ορόσημο μας, το 2020, αναγνωρίζοντας ανάμεσά τους την κλιματική αλλαγή και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου ως ύψιστη προτεραιότητα για τη βιομηχανία μας.

-Ανανέωση της δέσμευσής μας ως Μέλη του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ (UNGC), βάσει του νέου του λειτουργικού μοντέλου και ευθυγράμμιση των στόχων μας με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, οι οποίοι καλύπτουν τα επόμενα χρόνια ως το 2030.

 
Πρότυπα έκδοσης της Ενιαίας Ετήσιας Έκθεσης Απολογισμού 2017

Η έκδοση της Ενιαίας Ετήσιας Έκθεσης Απολογισμού 2017 του Ομίλου ΤΙΤΑΝ συντάχθηκε πέρα από τις νομικές απαιτήσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με τα πρότυπα του Διεθνούς Συμβουλίου Ολοκληρωμένων Αναφορών (IIRC), τον Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ Πρότυπα).

Από το 2007 ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ έχει δεσμευθεί για την ανεξάρτητη αξιολόγηση και επαλήθευση της μη χρηματοοικονομικής του επίδοσης σε εύλογο επίπεδο. Η Ενιαία Ετήσια Έκθεση Απολογισμού 2017 επαληθεύεται για τις μη οικονομικές γνωστοποιήσεις σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες και τα πρωτόκολλα της Πρωτοβουλίας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στον κλάδο Τσιμέντου (CSI), η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Επιχειρηματικού Συμβουλίου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (WBCSD) και τα κριτήρια «προηγμένου επιπέδου» του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών για την Αναφορά Προόδου (UN Global Compact Communication on Progress).

 
info

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ είναι ένας ανεξάρτητος παραγωγός τσιμέντου και άλλων δομικών υλικών με περισσότερα από 110 χρόνια βιομηχανικής εμπειρίας. Έχοντας έδρα την Ελλάδα, διαθέτει εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου σε δέκα χώρες, σε πέντε ηπείρους. Καθ’ όλη την διάρκεια της ιστορίας του επεδίωξε να συνδυάσει τη λειτουργική αρτιότητα με το σεβασμό στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.titan-cement.com

Σχετικά Άρθρα