Η ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κέρδισε τις εντυπώσεις στο Ecotrophelia Europe με το “Eviva”

ΣΕΒΤ: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού “ECOTROPHELIA” 2013

 

 

Η δεύτερη φάση του Ecotrophelia Europe, του ευρωπαϊκού διαγωνισμού για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων διατροφής, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων Anuga στην Κολονία της Γερμανίας στις 6 και 7 Οκτωβρίου.

 

 

 

 

 

 

 

Η ελληνική ομάδα από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση στον ελληνικό διαγωνισμό, κέρδισε τις εντυπώσεις και στον Ευρωπαϊκό συμμετέχοντας με το προϊόν “Eviva”, ένα έτοιμο προς μαγείρεμα προϊόν, που συνδυάζει έξυπνα την υψηλή διατροφική αξία της τσιπούρας, με το ιδιαίτερο άρωμα δύο παραδοσιακών ελληνικών αποσταγμάτων, του ούζου και του τσίπουρου.

 

 

 

 

Συνολικά, δεκαοκτώ ομάδες φοιτητών πανεπιστημίων από ισάριθμες χώρες της Ευρώπης παρουσίασαν τις δημιουργίες τους ως νικήτριες των αντίστοιχων διαγωνισμών σε εθνικό επίπεδο.

 

 

 

 

Με έμπνευση που πηγάζει από τις σύγχρονες τάσεις της κατανάλωσης στην Ευρώπη, οι διαγωνιζόμενοι είχαν λάβει υπόψη τους όλες τις παραμέτρους στην ανάπτυξη ενός προϊόντος (τεχνική, συσκευασία, marketing, ρυθμιστικό πλαίσιο, οικονομική και εμπορική διάσταση) με πραγματική αφοσίωση ως προς τα αποτελέσματα.

 

 

 

 

Η κριτική επιτροπή, με επικεφαλής τον Michael Knowles, Πρόεδρο του “Food for Life”, επαίνεσε την ποιότητα των προϊόντων που διαγωνίστηκαν και απένειμε τα εξής βραβεία:

 

 

 

 

Το ECOTROPHELIA Europe GOLD απονεμήθηκε στη Γαλλία για τη δημιουργία του “Ici & La”, μίας παγωμένης, φιλικής προς το περιβάλλον σειράς από πίτες με φακές, πλούσιες σε πρωτεΐνες, χωρίς αλλεργιογόνα στην ομάδα από το Πανεπιστήμιο ISARA της Λυών.

 

 

 

 

Το ECOTROPHELIA Europe SILVER απονεμήθηκε στην Ολλανδία για το “Choco-Quino”, ένα οργανικό και ρόφημα σοκολάτας από quinoa δίκαιου εμπορίου, πλούσιο σε πρωτεΐνες και χαμηλό σε λιπαρά στην ομάδα του Πανεπιστημίου Wageningen.

 

 

 

 

Το ECOTROPHELIA Europe BRONZE απονεμήθηκε στην Ιταλία για το “Socrock”, ένα τραγανό σνακ από δημητριακά, μαύρη σοκολάτα και σκόνη από κουκούτσια σταφυλιών στην ομάδα των φοιτητών από το πανεπιστήμιο “Università Cattolica Del Sacro Cuore”.

 

 

 

 

Ο Σ.Ε.Β.Τ. ξεκίνησε ήδη τις διαδικασίες για την προκήρυξη του 4ου διαγωνισμού “Ecotrophelia 2014”.

 

 

 

 

 

ΙΝFO

→ Σχετικά με τον Σ.Ε.Β.Τ.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) είναι από το 1978, το επίσημο όργανο εκπροσώπησης των κοινών θέσεων και απόψεων της ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων. Μέλη του είναι Κλαδικοί Σύνδεσμοι της Βιομηχανίας Τροφίμων αλλά και πολλές μεμονωμένες επιχειρήσεις του Κλάδου.

 

 

 

 

Ο κλάδος συμβάλλει στην ελληνική οικονομία με το 26% της συνολικής βιομηχανικής παραγωγής της χώρας σε αξία, ενώ οι πωλήσεις του ανέρχονται στα €12,5 δις., απασχολώντας το 25% του εργατικού δυναμικού της δευτερογενούς παραγωγής.

 

 

 

 

Είναι ένας από τους πιο δυναμικούς κλάδους της Ελληνικής Βιομηχανίας που αναπτύσσεται ταχύτερα από το σύνολο της ελληνικής μεταποίησης.

 

 

 

 

www. My Way Press.gr

4/11/2013

Σχετικά Άρθρα