Ανοικτή ημερίδα -μοναδική ευκαιρία από το ΑΙΤ : Καινοτομία στην Εκπαίδευση – Οι εξελίξεις στην Ειδική Αγωγή

Η πρόκληση για την αποτελεσματική εκπαίδευση μαθητών με ειδικές ανάγκες έχει οδηγήσει  στο να αναπτυχθούν μερικές από τις πιο καινοτόμες πρακτικές και τα πλέον προηγμένα εκπαιδευτικά συστήματα και τεχνολογίες.

 

 

Το ΑΙΤ και το Βρετανικό Συμβούλιο διοργανώνουν μια ανοικτή ημερίδα με θέμα “Καινοτομία στην Εκπαίδευση – Οι εξελίξεις στην Ειδική Αγωγή“.

 

 

 

 

 

Η ημερίδα αυτή προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για εκπαιδευτικούς, ερευνητές, καινοτόμες ομάδες σε συναφείς κλάδους, δημόσιους και κοινωνικούς λειτουργούς, καθώς και το ευρύ κοινό με ενδιαφέρον στον τομέα να μοιραστούν τις απόψεις τους για το μέλλον της Ειδικής Αγωγής, να επικοινωνήσουν την εμπειρία τους και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις.

 

 

 

Επισκόπηση της Ημερίδας

√ Ενότητα 1: Θεωρία της Ειδικής Αγωγής

√ Ενότητα 2: Εξελίξεις σε Συναφείς Τεχνολογίες και Συστήματα

√ Ενότητα 3: Η πρακτική της Ειδικής Αγωγής

 

 

 

Η ημερίδα απευθύνεται σε διαφορετικούς φορείς όπως:

 

√ η Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Κοινότητα: ακαδημαϊκοί Ειδικής Αγωγής, ακαδημαϊκοί και ερευνητές της καινοτομίας και της τεχνολογίας με εφαρμογές στην εκπαίδευση,

√ Επαγγελματική Κοινότητα: επαγγελματίες της εκπαίδευσης, της τεχνολογίας και καινοτομίας, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωφελείς οργανισμοί και ιδρύματα,

√ Δημόσιος Τομέας: κυβερνητικοί αξιωματούχοι,υπεύθυνοι προγραμμάτων Ειδικής Αγωγής,

√ Ευρύ κοινό: σπουδαστές με ειδικές ανάγκες, γονείς.

 

 

 

Διοργανώνεται από το εργαστήριο Research in Innovation & Entrepreneurship (RIE) του AIT, σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο στην Ελλάδα και με την υποστήριξη του Kinems.com.

 

 

 

INFO 1

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013, 9:30 – 17:00, στις εγκαταστάσεις του ΑΙΤ, στην Παιανία.

 

 

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, ωστόσο παρακαλείσθε να επιβεβαιώσετε της συμμετοχή σας, μέσω εγγραφής στο www.ait.gr/eduforum ή στο 210-6682791.

 

 

 

INFO 2

 

Σχετικά με το ΑΙΤ

To AIT είναι μη-κερδοσκοπικό, ανεξάρτητο ινστιτούτο τεχνολογίας που συνδυάζει κορυφαίο εκπαιδευτικό προσωπικό και συνεργασίες με πολυεθνικές εταιρείες, διεθνή ερευνητικά κέντρα και κορυφαία πανεπιστήμια ώστε να προσφέρει διεθνούς επιπέδου εκπαίδευση και προηγμένη έρευνα σε καινοτόμες τεχνολογίες.

 

 

 

Χρησιμοποιεί υπερσύγχρονα εργαστήρια, συνεργασίες με διεθνούς φήμης πανεπιστήμια και ένα μεγάλο εύρος ακαδημαϊκών προγραμμάτων και υποτροφιών παρέχοντας στοχευμένη εκπαίδευση σε επαγγελματίες και στελέχη, σύγχρονη παιδεία και επαγγελματική αποκατάσταση σε μια πολυεθνική και ποικιλόμορφη φοιτητική κοινότητα.

 

 
Το AIT (www.ait.gr) κατατάσσεται από την Microsoft στο ανώτερο 13% των Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Οργανισμών παγκοσμίως.

 

 

 

www.mywaypress.gr

Σχετικά Άρθρα