Αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Τράπεζας στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Τράπεζας με επικεφαλής τον  Joaquin Toro (Περιφερειακός Συντονιστής της Παγκόσμιας Τράπεζας σε θέματα Διαχείρισης Κινδύνου) βρέθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης, από την Τρίτη 31 Ιανουαρίου έως και την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017.

Στόχος των συναντήσεων που είχαν τα μέλη της αντιπροσωπείας με εκπροσώπους της Διοίκησης και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, ήταν η καταγραφή των διαθέσιμων πληροφοριών πάνω σε θέματα τρωτότητας της πόλης και του τρόπου διαχείρισης εκτάκτων αναγκών.

Το πρόγραμμα συνεργασίας με την Παγκόσμια Τράπεζα, διάρκειας εννέα μηνών, αποσκοπεί στην εκπόνηση ενός Σχεδίου Διαχείρισης Κρίσεων του Δήμου και ενός «Πληροφοριακό Συστήματος Διαχείρισης Κινδύνου» και χρηματοδοτείται από το Global Facility for Disaster Risk Reduction and Recovery στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Θεσσαλονίκης στο δίκτυο των «100 Ανθεκτικών Πόλεων».

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, και με εκπροσώπους φορέων της πόλης, όπως το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, το Ινστιτούτο Μεταφορών (ΙΜΕΤ), την Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) και το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών (ΙΤΣΑΚ).

Σχετικά Άρθρα