Απευθείας πτήσεις συνδέουν τη Μεσσηνία και την Costa Navarino με 7 νέους προορισμούς στην Ευρώπη

9 νέες απευθείας πτήσεις και 2 νέες αεροπορικές εταιρίες στο διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», προσελκύουν ακόμα περισσότερους ευρωπαίους ταξιδιώτες και βελτιώνουν την προσβασιμότητα στη Μεσσηνία.

 
Οι νέες πτήσεις ξεκινούν από τον Απρίλιο του 2016 ως εξής:

  • Η British Airways θα εξυπηρετεί 2 πτήσεις την εβδομάδα με δρομολόγια από Λονδίνο – Heathrow κάθε Πέμπτη και Σάββατο.
  • Η Vueling θα εξυπηρετεί 1 πτήση από τη Ρώμη – Fiumicino, Ιταλία κάθε Παρασκευή.
  • Η Aegean Airlines θα εντάξει φέτος 6 νέες πτήσεις από Μιλάνο (Τρίτη), Κοπεγχάγη (Δευτέρα), Μπίλουντ (Δευτέρα), Παρίσι (Τρίτη), Λυών (Τρίτη) και Νάνδη (Σάββατο).

H τουριστική σεζόν στην Ελλάδα ξεκινάει από την Μεσσηνία, με τις πρώτες πτήσεις της Aegean Airlines από Μόναχο, Ντίσελντορφ και Στοκχόλμη τον Φεβρουάριο και λήγει την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Η εκτιμώμενη αύξηση των αφίξεων για το 2016 σε σχέση με το 2015 θα αγγίξει το 28%. Η συνολική αύξηση των διεθνών πτήσεων από το 2010 (πριν ξεκινήσει τη λειτουργία της η Costa Navarino) μέχρι και σήμερα θα ξεπεράσει το 218%.

Οι νέες πτήσεις αναμένεται να μεταφέρουν επιπλέον 25.000 χιλιάδες επισκέπτες στην Πελοπόννησο. Παράλληλα, τα άμεσα  έσοδα από την αύξηση των επισκεπτών στην Μεσσηνία  για το 2016 αναμένεται να είναι  17,5 εκατ. Ευρώ.  Η δευτερογενής επίδραση των εσόδων στην οικονομία ανέρχεται σε επιπλέον 28,8 εκατ., σύμφωνα με τον πολλαπλασιαστή εισοδήματος της τουριστικής δραστηριότητας (2,65) του ΚΕΠΕ.

Η TEMES Α.Ε φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino, συνεργάστηκε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον διεθνών αεροπορικών εταιριών, που θα ενισχύσουν την πρόσβαση και σύνδεση με το Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας.

Ο κ. Στέφανος Θεοδωρίδης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της TEMES Α.Ε., αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Aegean συνεχίζει να εμπιστεύεται τον προορισμό διευρύνοντας το δίκτυο των προορισμών της με την προσθήκη 6 νέων, καθώς και για την συνεργασία μας με αεροπορικές εταιρίες, όπως η British Airways και η Vueling. Η Costa Navarino θα συνεχίσει τις προσπάθειες της για την καθιέρωση της Μεσσηνίας ως ενός από τους πιο ποιοτικούς και αναγνωρισμένους προορισμούς της Μεσογείου».

Οι νέες πτήσεις και η συνεχιζόμενη στόχευση στην προσέλκυση περαιτέρω δρομολογίων, καθιερώνει το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καλαμάτας ως ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα στην Ευρώπη και σημαντική πύλη εισόδου Ευρωπαίων κατοίκων. Μάλιστα, το 2014 κατατάχτηκε στη 3η θέση των ταχύτερα αναπτυσσόμενων αεροδρομίων στην Ευρώπη, ανάμεσα σε 300 αεροδρόμια 43 Ευρωπαϊκών πόλεων, με καταλυτικό ρόλο και θετική επίδραση σε όλους τους τομείς του τουρισμού, της οικονομίας και της κοινωνίας.

 
INFO

Costa Navarino

H Costa Navarino είναι ο διεθνής, τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα. Βρίσκεται στη Μεσσηνία, σε ένα από τα πιο μαγευτικά παραθαλάσσια τοπία της Μεσογείου, με 4.500 χρόνια ιστορίας. Στην καρδιά της φιλοσοφίας της Costa Navarino είναι ο σεβασμός για το περιβάλλον, τις παραδόσεις και την τοπική κοινωνία. Στο Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή, βρίσκονται δύο ξενοδοχεία 5 αστέρων, The Romanos, a Luxury Collection Resort και The Westin Resort Costa Navarino, το πρώτο signature γήπεδο γκολφ στην Ελλάδα The Dunes Course, το Anazoe Spa, το συνεδριακό κέντρο House of Events, ειδικά σχεδιασμένοι χώροι για παιδιά, καθώς και ένα ευρύ φάσμα χώρων γαστρονομίας, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Στο Navarino Bay, τη δεύτερη περιοχή, βρίσκεται το signature γήπεδο γκολφ The Bay Course.

Σχετικά Άρθρα