Γκαλά Όπερας αφιέρωμα στον Χρήστο Λαμπράκη-Δέκα χρόνια από τον θάνατό του

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00-Αίθουσα Χ. Λαμπράκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 
Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής, το Σωματείο Υποτροφίες Μαρία Κάλλας και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τιμούν την προσφορά του προέδρου τους Χρήστου Λαμπράκη στην τέχνη και τον πολιτισμό, με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατό του. Στη μνήμη του, αφιερώνουν ένα λαμπρό Γκαλά Όπερας, στο οποίο πρωταγωνιστούν πέντε από τους πιο διακεκριμένους έλληνες λυρικούς τραγουδιστές.

Η σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση, η μέτζο Άρτεμις Μπόγρη, ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος, ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς και ο μπάσος Χριστόφορος Σταμπόγλης είναι οι εκλεκτοί καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στη συναυλία, όλοι «παιδιά» του Μεγάρου, και στενά συνδεδεμένοι με τους πιο πάνω φορείς.

Με τη μουσική συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Νίκου Αθηναίου, θα ερμηνεύσουν αγαπημένες άριες, ντουέτα και σύνολα από τη «χρυσή εποχή» της όπερας, και συγκεκριμένα από τα έργα:
Έτσι κάνουν Όλες (Μότσαρτ), Σταχτοπούτα (Ροσσίνι), Ελιξίριο του Έρωτα, Λουτσία ντι Λαμμερμούρ (Ντονιτσέττι), Ριγκολέττο, Τραβιάτα, Ντον Κάρλος, Μάκβεθ (Βέρντι).

Τιμώντας τη μνήμη του Χρήστου Λαμπράκη, οι καλλιτέχνες και οι συντελεστές προσφέρουν αφιλοκερδώς τη συμμετοχή τους, ενισχύοντας το εκπαιδευτικό έργο των μουσικών υποτροφιών, που ο ίδιος ίδρυσε και στήριξε με πάθος σε όλη του τη ζωή.

Χριστίνα Πουλίτση υψίφωνος
Άρτεμις Μπόγρη μεσόφωνος
Γιάννης Χριστόπουλος τενόρος
Δημήτρης Πλατανιάς βαρύτονος
Χριστόφορος Σταμπόγλης βαθύφωνος

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ
Μουσική Διεύθυνση Νίκος Αθηναίος

Συνδιοργάνωση
Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής
Σωματείο Υποτροφίες Μαρία Κάλλας
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τιμές εισιτηρίων:
Διακ. € 54 / Α’ € 48 / Β’ € 42 / Γ’ € 36 / Δ’ € 30 / Ε’ € 22 / ειδική τιμή € 14
Ισχύει έκπτωση για την αγορά ομαδικών εισιτηρίων.
Η προπώληση ξεκίνησε.
www.megaron.gr

 
Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ ιδρύθηκε το 1938 και καλύπτει το κλασικό, ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Έχει παρουσιάσει έργα σημαντικών Ελλήνων και ξένων συνθετών, μαέστρων και ερευνητών μέσα από ηχογραφήσεις, ζωντανές μεταδόσεις από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση καθώς και από συναυλίες στην Αθήνα και την περιφέρεια.
Διευθυντές της διετέλεσαν οι: Γιώργος Λυκούδης, Σπύρος Φαραντάτος, Αντίοχος Ευαγγελάτος, Γιώργος Σισιλιάνος, Franz Litschauer, Ευθύμιος Καβαλλιεράτος, Μιλτιάδης Καρύδης, Άλκης Μπαλτάς, Ανδρέας Πυλαρινός, Νίκος Χριστοδούλου, Βλαδίμηρος Συμεωνίδης.
Την ορχήστρα διηύθυναν ως προσκεκλημένοι συνεργάτες πολλοί Έλληνες και ξένοι μαέστροι καθώς και συνθέτες διεθνούς φήμης, όπως οι: Μανώλης Καλομοίρης, Διονύσιος Λαυράγκας, Δημήτρης Μητρόπουλος, Μιλτιάδης Καρύδης, Άντζελλο Καβαλλάρο, Άραμ Χατσατουριάν, Γκιόργκι Λέχελ, Γεχούντι Μενουχίν, Χορστ Νόυμαν, Άντον Νανούτ, Ρολφ Ρόυτερ, Κρίστιαν Λίντμπεργκ, Κριστιάν Μαντεάλ, Οδυσσέας Δημητριάδης, Ανδρέας Παρίδης, Δημήτρης Χωραφάς, Δημήτρης Αγραφιώτης, Λουκάς Καρυτινός, Κων. Κυδωνιάτης, Θεόδωρος Βαβαγιάννης, Βύρων Φιδετζής, Μίλτος Λογιάδης, Ηλίας Βουδούρης, Αλέξανδρος Μυράτ, Ανδρέας Πυλαρινός, Βλαδίμηρος Συμεωνίδης, Παύλος Σεργίου, Γιώργος Μπαλατσινός, Αναστάσιος Στρίκος, Νίκος Χαλιάσας, Ζωή Ζενιώδη, Μιχάλης Οικονόμου, Νίκος Αθηναίος, Γιώργος Πέτρου, Γιώργος Βράνος, Ανδρέας Τσελίκας, Αναστάσιος Συμεωνίδης, Νίκος Τσούχλος, Μύρων Μιχαηλίδης κ.ά.
Με την ορχήστρα συνέπραξαν ως σολίστ πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες, Έλληνες και ξένοι όπως οι: Νταβίντ Όιστραχ, Τζίνα Μπαχάουερ, Χοσέ Καρρέρας, Aγνή Μπάλτσα, Βάσω Παπαντωνίου, Mονσεράτ Kαμπαγέ, Πλάθιντο Ντομίνγκο, Ρολάντο Βιγιαζόν, Λεωνίδας Καβάκος, Δημήτρης Σγούρος, Ρομπέρτο Αλάνια, Άντζελα Γκεόργκιου, Ανδρέα Μποτσέλι, Χοσέ Κούρα, Χουάν Ντιέγκο Φλόρες, Κυπριανός Κατσαρής κ.ά.
Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ έχει εμφανιστεί επανειλημμένως στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στο Φεστιβάλ Πάτρας, στο Φεστιβάλ Βελιγραδίου, στην Όπερα Καΐρου, στο Μόντρεαλ, στην Κολωνία, στο Παρίσι, στην Κωνσταντινούπολη, σε διεθνείς μουσικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με την EBU (Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφωνιών), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε πόλεις της Ελλάδος. Τον Οκτώβριο του 2006, η ορχήστρα πραγματοποίησε συναυλία στην αίθουσα Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και στο Λίνκολν Σέντερ της Νέας Υόρκης. Τον Οκτώβριο του 2007, στο Polytheater του Πεκίνου, πραγματοποίησε την εναρκτήρια συναυλία των εκδηλώσεων για το πολιτιστικό έτος της Ελλάδος στην Κίνα.
Σήμερα θεωρείται από τα πιο δυναμικά, άρτια και δραστήρια συμφωνικά συγκροτήματα του τόπου. Από τον Αύγουστο του 2016 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2019, Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Μουσικών Συνόλων ήταν ο Αναστάσιος Συμεωνίδης.

 
Νίκος Αθηναίος

Σπούδασε Πιάνο, Σύνθεση και Διεύθυνση Ορχήστρας στην Αθήνα, την Κολωνία και το Ντύσσελντορφ. Μετά από θητεία ως αρχιμουσικός σε διάφορα γερμανικά μουσικά θέατρα, ονομάστηκε το 1990 Γενικός Μουσικός Διευθυντής στη Φρανκφούρτη του Όντερ. Υπό την καθοδήγησή του η Φιλαρμονική Ορχήστρα της πόλης αναδείχτηκε ως το κορυφαίο συμφωνικό σύνολο του Βραδεμβούργου και εξελίχτηκε στη σημερινή Βραδεμβούργια Κρατική Ορχήστρα. Με την ορχήστρα αυτή, ο Ν. Αθηναίος αφομοίωσε ένα ευρύτατο ρεπερτόριο συμφωνικής μουσικής και πραγματοποίησε σειρά από περιοδείες τόσο στη Γερμανία (Βερολίνο, Κολωνία, Βόννη, Βρέμη κ.α.) όσο και σε πολλές χώρες της Ευρώπης, συναυλίες σε σημαντικά μουσικά κέντρα, όπως Μόσχα, Παρίσι, Άμστερνταμ, Χάγη, Βρυξέλλες, Τελ-Αβίβ, Μαδρίτη κ.α. Με την ίδια ορχήστρα ηχογράφησε σημαντική σειρά από CD, αποσπώντας βραβεία, εγκωμιαστικά σχόλια και διεθνή αναγνώριση.
Έχει διευθύνει πολλές μεγάλες ορχήστρες του εξωτερικού και όλες τις σημαντικές ελληνικές ορχήστρες. Συνθετικά του έργα έχουν επανειλημμένως παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Από τον Μάιο 2000 μέχρι τον Απρίλιο 2010 υπήρξε ο πρώτος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Από τον Σεπτέμβριο 2013 μέχρι τον Ιούνιο 2019 διετέλεσε Διευθυντής των Μουσικών Σχολών του Ωδείου Αθηνών. Είναι Γενικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου Αθηνών, Μαέστρος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Academica, Ορχήστρας του Ωδείου Αθηνών.

 
Χριστίνα Πουλίτση
Σπούδασε μουσικολογία (ΕΚΠΑ), όπερα στο Πανεπιστήμιο Τεχνών Βερολίνου (με τις υποτροφίες Μαρία Κάλλας και Αλεξάνδρα Τριάντη), ενώ κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό Νίκο Ντόσταλ (Βιέννη). Συγκαταλέγεται στις καλύτερες παγκοσμίως ερμηνεύτριες της Βασίλισσας της Νύχτας (Ο μαγικός αυλός, Βασιλική Όπερα Λoνδίνου, Θέατρο Μπολσόι, Βερολίνο, Αμβούργο, Τόκυο, Σιάτλ, Παρίσι, Τορίνο, Μπολόνια, Βαρκελώνη, Σαγκάη, Δρέσδη κ.α.).
Έχει ερμηνεύσει τους ρόλους: Τζίλντα (Ριγκολέττο) υπό τον Ζούμπιν Μέτα, μεταξύ άλλων, σε Φλωρεντία, Ντύσσελντορφ, ΕΛΣ (Βραβείο καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης τραγουδίστριας από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών 2013), Λουτσία (Λουτσία ντι Λαμμερμούρ), Αμίνα (Η Υπνοβάτις), Κονστάντσε (Η απαγωγή απ’ το σεράι), τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Αηδόνι του Στραβίνσκι (υπό τον Τζ. Νοσέντα), Κοντέσσα ντι Φολβίλ (Το ταξίδι στη Ρεμς, Πέζαρο, υπό τον Αντρέα Μπαττιστόνι), Αδελφή Κονστάνς (Διάλογοι Καρμηλιτισσών, Βερολίνο), Ιταλίδα τραγουδίστρια (Καπρίτσιο Ρ. Στράους μαζί με τη Ρενέ Φλέμινγκ, υπό τον Κρίστιαν Τήλεμαν, Δρέσδη) κ.ά. Είναι στενή συνεργάτις του διάσημου σκηνοθέτη και διευθυντή της Κωμικής Όπερας του Βερολίνου Μπάρρη Κόσκυ.

 
Άρτεμις Μπόγρη
Σπούδασε κλασικό τραγούδι με τη Μαρίνα Κρίλοβιτς στο Ωδείο Athenaeum, από όπου έλαβε Δίπλωμα με Άριστα, α’ βραβείο και χρυσό μετάλλιο και έκτοτε συνεχίζει τη μελέτη ρεπερτορίου με τον Άρη Χριστοφέλλη.
Υπήρξε ενεργό μέλος στο Όπερα Στούντιο της ΕΛΣ (2009-2011). Έχει συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, την Ορχήστρα Χρωμάτων, την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, το Ergon Ensemble, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής και την Καμεράτα των Φίλων της Μουσικής. Συνεργάζεται στενά με τον συνθέτη Γιώργο Κουρουπό, του οποίου έχει τραγουδήσει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση τα έργα «Η σκηνή των θαυμάτων» και «Φωνή Δρυός».
Συμμετέχει σε παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και έχει ερμηνεύσει τους ρόλους: Συνθέτης (Αριάδνη στη Νάξο), Ροζίνα (Κουρέας της Σεβίλλης), Αντζελίνα (Σταχτοπούτα), Ντοραμπέλλα (Έτσι κάνουν όλες), Κερουμπίνο (Γάμοι του Φίγκαρο), Στέφανος (Ρωμαίος και Ιουλιέτα), Μερσέντες (Κάρμεν), Εύθυμη Χήρα (σε παραγωγή του ΜΜΑ). Συμμετείχε στην πρώτη παγκόσμια αναβίωση της όπερας του Γκλουκ «Ο θρίαμβος της Κλέλιας» (Royal Opera House) και στο αφιέρωμα για τα 80χρονα του Βρετανού συνθέτη P.Μ. Davies (Icones-Miss Donnithorne’s maggot). Εμφανίστηκε με το Ergon Ensemble το 2017 στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο έργο του Th. Larcher “My illness is the medicine I need”.
Είναι απόφοιτος του τμήματος οικονομικής επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

 
Γιάννης Χριστόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε βυζαντινή μουσική και κλασικό τραγούδι. Με την Υποτροφία Αλεξάνδρα Τριάντη (1998) ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Κρεμόνα Ιταλίας. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, συνεργάστηκε ως σολίστ με την Εθνική Λυρική Σκηνή, τους οργανισμούς Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης κ.ά., ερμηνεύοντας ρόλους του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Έχει συνεργαστεί με όλες τις σημαντικές ελληνικές ορχήστρες, έχει εμφανιστεί σε διεθνή και ελληνικά φεστιβάλ και θεατρικές σκηνές όπως: Ελληνικό Φεστιβάλ, Δημήτρια, Maggio Musicale Φλωρεντίας, Carnegie Hall, Musikverein Brahms Saal, Auditorio Nacional de Musica Μαδρίτης, Όπερα του Καΐρου κ.ά.

Στη δισκογραφία του περιλαμβάνονται «Η επιστροφή της Ελένης», όπερα του Θάνου Μικρούτσικου από την EMI Classics, «Στον τόπο μου τέλεια ξένος», κύκλος τραγουδιών του Θ. Μικρούτσικου σε ποίηση Φρανσουά Βιγιόν, «Το χρονικό της Αλώσεως», ορατόριο του Γιώργου Χατζηνάσιου, «Η αποκάλυψη του Ιωάννου», ορατόριο του Τάσου Ιωαννίδη, «Σατυρικόν», ορατόριο του Δημήτρη Παπαδημητρίου, η κωμική όπερα «Ο δόκτωρ Θαύμα» του Ζωρζ Μπιζέ (Orchestre Philharmonique de Lublin, ΒNL, 2002 ) κ.ά.
Από τον Ιανουάριο 2008 μέχρι τον Οκτώβριο 2012 διετέλεσε πρόεδρος της Ενώσεως Λυρικών Πρωταγωνιστών Ελλάδος. Από το 2011 είναι μέλος της ομάδας πρωταγωνιστών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

 
Δημήτρης Πλατανιάς

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα και σπούδασε στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης (πτυχίο κιθάρας με τον Γιάννη Μαυρέα και δίπλωμα μονωδίας με την Μαρία Μαρκέτου). Συνέχισε τις σπουδές όπερας στην Ιταλία με τη Masako Tanaka Protti (με την Υποτροφία Αλεξάνδρα Τριάντη, 2000) και στην Ελλάδα με τον Άρη Χριστοφέλλη.
Πρωτοεμφανίστηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή το 2004 ως Άλφιο (Cavalleria Rusticana), ενώ έκτοτε έχει ερμηνεύσει πλήθος ρόλων, όπως: Ματσέλο (La Bohème), Φίγκαρο (Le Νozze di Figaro), Άρχοντας (O Πρωτομάστορας), Telramund (Lohengrin), Ρενάτο (Un Ballo in maschera), Ριγκολέττο, Αμονάστρο (Aida), Ζερμόν (La Traviata), Σκάρπια (Tosca), Κόμης ντι Λούνα (Il Trovatore), Ναμπούκο, Σιμόν Μποκανέγκρα, Ροδρίγο (Don Carlo), Μάκβεθ, Μπάρναμπα (La Gioconda), Στανκάρ (Stiffelio), Ζεράρ (Andrea Chenier), Ιάγο (Otello), Μονφόρτε (I Vespri Siciliani) κ.ά.
Έχει εμφανιστεί σε πολλά από τα σπουδαιότερα λυρικά θέατρα παγκοσμίως, όπως La Fenice Βενετίας, Sao Carlos Λισαβόνας, Bayerische Staatsoper Μονάχου, Staatsoper Φρανκφούρτης, Staatsoper Στουτγάρδης, La Monnaie Βρυξελλών, Royal Opera House (Κόβεντ Γκάρντεν), Maggio musicale Φλωρεντίας, Opera Valencia Reina Sofia, San Francisco Opera, Teatro Real Μαδρίτης, Staatsoper Αμβούργου κ.ά, και στα διεθνή Φεστιβάλ Bregenzer Festspiele και Salzburger Osternfestspiele.
Κυκλοφορούν οι ζωντανές ηχογραφήσεις του: Pagliacci (DVD Osterfestspiele Salzburg, Christian Thielemann, Sony Unitel Classica), Cavalleria Rusticana – Pagliacci (DVD ROH Covent Garden, Antonio Pappano, Opus Arte).

 
Χριστόφορος Σταμπόγλης

Έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου, όπως Μητροπολιτική Όπερα Νέας Υόρκης, Βασιλική Όπερα Λονδίνου (Κόβεντ Γκάρντεν), Βασιλικό Θέατρο Μαδρίτης, Μεγάλο Θέατρο Γενεύης, Φεστιβάλ Γκλάιντμπορν, Κρατική Όπερα Βαυαρίας κ.ά. Στη μουσική και τεχνική του διαμόρφωση σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι «Υποτροφίες Μαρία Κάλλας», που τον στήριξαν στις σπουδές του, οι αείμνηστοι Χρήστος Λαμπράκης και Κώστας Πασχάλης και τέλος ο σημαντικός Έλληνας βαθύφωνος Δημήτρης Καβράκος, με τον οποίο μελετά έως σήμερα. Θεωρεί τον εαυτό του καλλιτεχνικό θρέμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς εκεί έκανε τα πρώτα σημαντικά του βήματα, αλλά και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, όπου είχε την τύχη να συνεργαστεί με μεγάλους καλλιτέχνες. Έχει συμπράξει πολλές φορές με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ. Έχει δώσει πολλά προσωπικά ρεσιτάλ, καθώς και συναυλίες θρησκευτικής μουσικής. Το ρεπερτόριό του ξεπερνά τα ενενήντα έργα, ενώ έχει ηχογραφήσει για εταιρείες όπως οι EMI Classics, Bongiovanni, Rossini Opera Festival και LYRA.

 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΛΥΡΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ στη μνήμη του Χρήστου Λαμπράκη

Με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη, ιδρυτή και Προέδρου του Σωματείου Υποτροφίες Μαρία Κάλλας, το Δ.Σ. προκηρύσσει, στη μνήμη του, Διαγωνισμό Λυρικού Τραγουδιού για τη χορήγηση μίας υποτροφίας τελειοποίησης σπουδών σε Ανώτατο Μουσικό Ίδρυμα του εξωτερικού κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Οι υποψήφιοι, Ελληνίδες και ‘Ελληνες, ηλικίας μέχρι 27 ετών οι γυναίκες και μέχρι 29 ετών οι άνδρες, μπορούν να ενημερωθούν για τους όρους του Διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής www.sfm.gr.

Με την «Υποτροφία Μαρία Κάλλας» σπούδασαν μερικοί από τους εκλεκτότερους Έλληνες λυρικούς καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι: Aγνή Μπάλτσα, Χριστόφορος Σταμπόγλης, Σόνια Θεοδωρίδου, Ειρήνη Καράγιαννη, Mario Zeffiri, Τζούλια Σουγλάκου, Μαρία Μητσοπούλου, Μάτα Κατσούλη, Δήμητρα Θεοδοσίου, Δημήτρης Τηλιακός, Χάρης Ανδριανός, Άρης Αργύρης, Λένια Ζαφειροπούλου, Διονύσης Σούρμπης, Χριστίνα Πουλίτση, Άννα Στυλιανάκη, Κωνσταντίνος Κληρονόμος, Αλέξανδρος Σταυρακάκης, Βάσια Αλάτη.

Το Συμβούλιο των Υποτροφιών Μαρία Κάλλας αποτελείται σήμερα από τους: Κωνσταντίνο Πυλαρινό, Ζανέτ Πηλού, Γιώργο Κουρουπό, Λουκά Καρυτινό και Κυριάκο Λουκάκο. Στην Επιτροπή του Διαγωνισμού συμμετέχουν ακόμη η Δάφνη Ευαγγελάτου και ο Άρης Χριστοφέλλης.

Σχετικά Άρθρα