Δυναμικό «παρών» του ΣΕΒΤ στη φετινή Food Expo

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών (ΣΕΒΤ), συμμετέχει ενεργά στην FOOD EXPO 2017, τη μεγαλύτερη περιφερειακή διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών στη χώρα μας, θέτοντάς την υπό την αιγίδα του. Η Έκθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί 18-20 Μαρτίου στο METROPOLITAN EXPO, θα συγκεντρώσει πάνω από 1.200 Έλληνες και ξένους εκθέτες ενώ αναμένεται να την επισκεφθούν περισσότεροι από 2.500 διεθνείς αγοραστές και 60.000 επαγγελματίες από την Ελλάδα! Στο περίπτερο του ΣΕΒΤ, στην είσοδο της έκθεσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για τις δράσεις του Συνδέσμου καθώς και για τις ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων & ποτών και τα προϊόντα τους.

 
Παράλληλα, για την επαφή με τους νέους που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον χώρο της διατροφής, ο ΣΕΒΤ έχει δημιουργήσει ένα περίπτερο για την προώθηση του Διαγωνισμού ECOTROPHELIA 2017, όπου θα παρουσιάζονται τα προϊόντα που συμμετείχαν στον εθνικό διαγωνισμό το 2016 ενώ, το Σάββατο 18 Μαρτίου θα διοργανώσει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Διαγωνισμός ECOTROPHELIA & Ευρωπαϊκό έργο FOODPRINT: Οι πρωτοβουλίες του ΣΕΒΤ για την προώθηση της καινοτομίας και της αειφορίας», με τη συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων του κλάδου.

Επίσης, ο ΣΕΒΤ έθεσε υπό την αιγίδα του και το 6ο Συνέδριο Τεχνολογίας Τροφίμων το οποίο θα λάβει χώρα στις 18 &19 Μαρτίου, στο Συνεδριακό χώρο της FOOD EXPO, το οποίο οργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων (Π.Ε.ΤΕ.Τ.) με την επιστημονική καθοδήγηση του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Σύγχρονες Τάσεις και Προοπτικές στον τομέα των τροφίμων: Από νεοφανείς ιδέες σε βιομηχανικές εφαρμογές».

Ο κ Ευάγγελος Καλούσης, Πρόεδρος ΣΕΒΤ, ανέφερε σχετικά: «Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών είναι ένας δυναμικός, ανταγωνιστικός και εξωστρεφής κλάδος με ισχυρή δραστηριότητα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Η έμφαση που δίνει λοιπόν στην εξωστρέφεια βρίσκει στη Food Expo το κατάλληλο περιβάλλον. Στηρίζοντας και φέτος με την αιγίδα του τη μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική έκθεση προώθησης εξαγωγών ειδών διατροφής αποτελεί μοναδική ευκαιρία να προωθήσουμε τις θέσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων & Ποτών και να προβάλλουμε τα ανταγωνιστικά προϊόντα μας». Και συνέχισε τονίζοντας : «Ο ΣΕΒΤ στηρίζει πάντα προσπάθειες οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στα Μέλη του να έρθουν σε επαφή με αγοραστές, προβάλλοντας και στηρίζοντας την Ελλάδα και την Οικονομία της. Είμαστε σίγουροι για την επιτυχία της FOOD EXPO».

 
INFO

Λίγα λόγια για τον ΣΕΒΤ 

Ο ΣΕΒΤ,  Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων – Ποτών εκπροσωπεί το σύνολο της Ελληνικής  Βιομηχανίας Τροφίμων στην Ελλάδα την Ευρώπη και παγκοσμίως. Μέλη του συνδέσμου είναι οι κλαδικοί  σύνδεσμοι αλλά και ατομικά πολλές επιχειρήσεις του χώρου των τροφίμων.

Ο κλάδος κατέχει τις τελευταίες δεκαετίες την πρώτη θέση στην ελληνική Βιομηχανία, με το 25% του συνόλου της Βιομηχανίας στην οποία δραστηριοποιούνται 1.225 επιχειρήσεις με περισσότερους από 360.000 άμεσα και έμμεσα εργαζόμενους. Ο κλάδος με ιστορία που ξεκινάει το 1782 είναι δυναμικός, ανταγωνιστικός και εξωστρεφής με έντονη επενδυτική και εμπορική δραστηριότητα στην Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

Τα είδη διατροφής κατέχουν την 1η θέση και στον εξαγωγικό τομέα, κατέχοντας το 25% του συνόλου των εξαγωγών και συνολική αξία 6,250 δις. €. Το μεγάλο ποσοστό στις εξαγωγές ειδών διατροφής κατέχουν τα προϊόντα της Ε.Β.Τ.&Π., με συνολική αξία 4,5 δις. €.

Αποστολή του ΣΕΒΤ, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο κρίσης που περνά η οικονομία της χώρας μας είναι η εστίαση στην ποιότητα και την ανάδειξη νέων κατευθύνσεων σε τρόφιμα που θα στηρίζουν την ελληνική οικονομία, την μεγέθυνση του παραγόμενου όγκου και τη μείωση τιμών, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την διασφάλιση θέσεων εργασίας.

Σχετικά Άρθρα