Θ. Βενιάμης: ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ υψηλού προτύπου, έργου και στόχου- Κοινωνία και Ναυτιλία πάντα μαζί

Το 2019 ήταν μια ακόμη χρονιά σημαντικού έργου της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς του Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

Το κοινωνικό έργο της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ διευρύνθηκε περισσότερο την χρονιά που πέρασε, καθώς οι άμεσα ωφελούμενοι από τα διάφορα προγράμματα της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ ξεπέρασαν τους 33.000, μεταξύ των οποίων 11.500 παιδιά και νέοι και 3.500 άτομα με αναπηρία. Παράλληλα ξεπέρασαν τους 140 οι δωρεοδόχοι φορείς και η δράση της επεκτάθηκε σε 74 σημεία σε όλη τη χώρα και στόχευσε μεταξύ άλλων στην ενίσχυση 30 σχολείων και 12 νοσοκομειακών μονάδων και στις 13 περιφέρειες της χώρας.

 
Θεόδωρος Βενιάμης: Κοινωνία και Ναυτιλία πάντα μαζί

«Το έργο της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ απλώνεται σε όλη την χώρα και αποτελεί επιδίωξή μας να γίνει το καλό παράδειγμα για την ναυτιλιακή κοινότητα και την Ελληνική κοινωνία. Στόχος μας, να κτίσουμε όλοι μαζί, ένα υψηλό πρότυπο για την επόμενη γενιά της Ναυτιλίας και έναν ισχυρό σύνδεσμο της Ναυτιλίας με την Κοινωνία, που θα μας επιτρέπει να διατυπώνουμε με υπερηφάνεια το μήνυμά μας για τα επόμενα χρόνια: ΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ», τόνισε ο Πρόεδρος της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ κ. Θεόδωρος Βενιάμης μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς του Ελληνικού Εφοπλισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Η  ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, αποτελεί  πρωτοβουλία και όχημα συλλογικής συνεισφοράς του εφοπλισμού στην Ελληνική Κοινωνία και επικεντρώνεται σε ενέργειες  μεγάλης κλίμακας και πανελλαδικά προγράμματα, με αντικείμενο, την ανάληψη πρωτοβουλιών κοινωνικής μέριμνας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, τη συνδρομή Υπηρεσιών και  Σωμάτων που σχετίζονται με την ελληνική Ναυτιλία και τους νευραλγικούς τομείς της Εθνικής Άμυνας και της Ασφάλειας του πολίτη. Επίσης αναλαμβάνει την υλοποίηση έργων εθνικού ενδιαφέροντος, ανθρωπιστικού και κοινωφελούς χαρακτήρα ή αντιμετώπισης συνθηκών έκτακτης ανάγκης και κρίσεων.

Στον τομέα της Επισιτιστικής Βοήθειας υλοποιείται το πρόγραμμα επισιτιστικής στήριξης πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών με ανήλικα τέκνα. Το πρόγραμμα αφορά στην μηνιαία χορήγηση 3.250 πακέτων με βασικά είδη τυποποιημένων τροφίμων και προσωπικής υγιεινής σε ωφελούμενες οικογένειες από διάφορες περιοχές της χώρας.

Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, στον τομέα της Υγείας, θα αναλάβει εξολοκλήρου το έργο ταχύτατης ανακαίνισης και όπου απαιτείται, κατασκευής των χώρων υγιεινής στους θαλάμους νοσηλείας και στους κοινόχρηστους χώρους  όλων των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής καθώς και την παροχή των απαραίτητων  κλινοσκεπασμάτων και στα 120 δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας.  Μια ιδιαίτερη δράση στον τομέα της Υγείας είναι και το πρόγραμμα «ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ» μια κοινή πρωτοβουλία της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και του Ιδρύματος Λάτση, που ξεκίνησε το 2018 με σκοπό την κάλυψη επιτακτικών αναγκών στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.

Παράλληλα στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ ενισχύει πολυάριθμους φορείς, δομές και μονάδες πρόνοιας που προστατεύουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με ενέργειες όπως η παροχή ειδών τροφοδοσίας, η θέρμανση, η χορήγηση εξοπλισμού ή/και η υλοποίηση επιμέρους εργασιών.

Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ είναι επίσης δραστήρια στον τομέα της Παιδείας και  ειδικότερα στην Ναυτική Εκπαίδευση συμβάλλει ενεργά στην αναβάθμιση των υποδομών και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού Σχολών και Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ).  Επίσης χορηγεί υποτροφίες σε 10 αριστούχους μεταπτυχιακούς φοιτητές για σπουδές σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού και στηρίζει δημόσια σχολεία σε όλη την χώρα με την παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού και την ενίσχυση εκπαιδευτικών προγραμμάτων ενέργειες από τις οποίες  ωφελείται πλήθος μαθητών σε όλη την χώρα.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί σε Έργα δημοσίου ενδιαφέροντος μέσα από τα οποία η ναυτιλιακή κοινότητα ενισχύει με τρόπους που αναβαθμίζουν την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα  Ασφαλείας. Στο πλαίσιο αυτό πρόσφατα ο Ελληνικός εφοπλισμός, προέβη σε δωρεά προς το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, 5 ταχύπλοων περιπολικών σκαφών υψηλών προδιαγραφών και άρτια εξοπλισμένων RAFNAR 1100 CABIN BULLETPROOF με δικαίωμα προαίρεσης επιπλέον 5 σκαφών,  που θα καλύψουν επείγουσες επιχειρησιακές ανάγκες του Σώματος.

H ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και τα μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας με ιδιαίτερη ευαισθησία ανταποκρίνονται και σε έκτακτα συμβάντα που πλήττουν την χώρα και κινητοποιούνται για την αντιμετώπιση κρίσεων. Σε αυτό το πνεύμα η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, διενεργεί πρόγραμμα στήριξης υπέρ των πληγέντων από τις καταστροφικές φωτιές στην Αττική, σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου και το Ινστιτούτο Prolepsis αντιστοίχως. Προσφέρει απευθείας ενίσχυση σε περισσότερες από 550 πυρόπληκτες οικογένειες και τοπικούς φορείς. Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ έχει επίσης προσφέρει τη συνδρομή της σε 265 τελειόφοιτους μαθητές και φοιτητές πυρόπληκτων οικογενειών και υποστηρίζει τη χρηματοδότηση μελέτης για δενδροφύτευση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και την αποπεράτωση εργασιών ανακαίνισης ή ανακατασκευής κατοικιών  στις πληγείσες περιοχές.

Τέλος κεντρική θέση στο έργο προσφοράς της ΣΥΝ ΕΝΩΣΙΣ έχει η επισκευή τριών Super Puma ειδικών ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης στο πλαίσιο της ευρύτερης ενίσχυσης της ετοιμότητας της χώρας.

“Το συστηματικό πρόγραμμα της ΣΥΝ ΕΝΩΣΙΣ, που έχουμε αναπτύξει μας δίνει την ευκαιρία και την ικανοποίηση να έχουμε μια σημαντική παρουσία σε όσα συμβαίνουν στον τόπο μας και να συνδράμουμε τη χώρα και τους συμπολίτες μας  ενισχύοντας τις παράλληλες  ατομικές ενέργειες προσφοράς των μελών της ναυτιλιακής οικογένειας, σε μια αναμφίβολα απαιτητική περίοδο για τον τόπο μας”, κατέληξε ο Πρόεδρος της ΣΥΝ ΕΝΩΣΙΣ κ. Θεόδωρος Βενιάμης.

 
Info photo

Ο Πρόεδρος της ΣΥΝ ΕΝΩΣΙΣ κ. Θεόδωρος Βενιάμης

Σχετικά Άρθρα