ΚΕΔΕ: Η προστασία της Δημόσιας Υγείας δεν έχει κομματική ταυτότητα

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. και του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλη αποδεικνύει δυστυχώς τη στενόμυαλη μικροκομματική λογική, με την οποία αντιμετωπίζονται στη χώρα μας σοβαρά ζητήματα, όπως αυτό της Δημόσιας Υγείας, τονίζει σε επίσημη ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ.

 
Είναι υποχρέωση, σημειώνει, «ενός πολιτισμένου Κράτους να σέβεται το ανθρώπινο δικαίωμα, να ζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε ανθρώπινες συνθήκες και πιστοποιημένες δομές φιλοξενίας.

Κι όχι κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής, όπως βεβαιώνουν στην έκθεση τους οι Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας,  σε υπό κατάληψη κτίρια όπου χρησιμοποιούνται από δήθεν αλληλέγγυους, για την εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων.

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον κύριο κυβερνητικό εταίρο σε μια δύσκολη, για την πατρίδα μας και τον τομέα της υγείας, περίοδο.

Θα έπρεπε λοιπόν τα στελέχη του να μην χαρακτηρίζουν αντικυβερνητικό μένος την δικαιολογημένη κριτική που ασκείται για τα λάθη και τις παραλείψεις της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στα ζητήματα της δημόσιας υγείας.

Ιδιαίτερα όταν αυτή η κριτική ασκείται στηριζόμενη σε επίσημα δημόσια έγγραφα επίσημων κρατικών φορέων, όπως είναι οι Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας.

Ας αντιληφθούν επιτέλους ότι πλέον είναι κόμμα με κυβερνητικές ευθύνες κι όχι κόμμα διαμαρτυρίας και υποκριτικής αλληλεγγύης .

Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι πάνω από κόμματα και παρατάξεις. Είναι εθνική υπόθεση η οποία μας αφορά όλους.

Με ψυχραιμία , ωριμότητα υπευθυνότητα και ενότητα δυνάμεων, θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. »

Σχετικά Άρθρα