Οι αυτοδημιούργητοι να γίνουν ακρογωνιαίοι λίθοι της σύγχρονης Ελλάδας

Η  ικανότητα και τα κίνητρα, το ταλέντο και η σκληρή δουλειά των πολιτών της θα έπρεπε να αποτελούν  τους ακρογωνιαίους λίθους της επιτυχίας  τους και της προόδου της χώρας.

 
Μια  κλειστοφοβική  δήθεν ελίτ επωνύμων της παρασιτικής εξουσίας,  έθεσαν τα σαθρά θεμέλια των παρ’ αξίαν κοινωνικών προτύπων, στρέβλωσαν την κινητικότητα εξαιρετικών ανθρώπων, οδήγησαν σε ασφυξία άξιους, και λιθοβόλησαν κάθε διαφορετική φωνή και αντισυμβατική άποψη. Το παιχνίδι είναι γνωστό και βρώμικο. Ο διαφορετικός αποτελεί διαχρονικά απειλή για τους ανασφαλείς. Όσοι από τα λαγούμια της οικονομικής και πολιτικής διαπλοκής αναρριχήθηκαν νοιώθουν ότι αυτή η εύκολη αναρρίχηση δεν αρκεί-το αισθάνονται ότι η κοινωνική επικύρωση τους δεν είναι κατ’ αξίαν αλλά παρ’ αξίαν, έχουν μεταβληθεί ψυχολογικά σε νάνους, γνωρίζουν ότι η προώθηση τους οφείλεται σε υποκλίσεις, προσυμφωνημένες πορείες και πληρωμένα αφηγήματα για αγρίους και πράσινα άλογα.

Η μειονεξία τους καθίσταται πρόβλημα , είναι ορατή , όταν δεν μπορούν να αρθρώσουν μια πρόταση με αρχή, μέση και τέλος, εκφέρουν λόγια του αέρα, χωρίς ψυχή, ζόμπι  ευνουχισμένα που ταλαιπωρούν όσους μπορούν σαδιστικά.

Αποκορύφωμα της αρρωστημένης νοοτροπίας τους η κατεύθυνση που δίνουν στην εξουσία όπως ο κ.Αλέξης Πατέλης, σύμβουλος του πρωθυπουργού, για την απαξίωση των διδακτορικών.  Διδακτορικό στην πολιτική ανία δεν υπάρχει αλλά στο Μαξίμου φαίνεται ότι έχει θέση. Η διαφύλαξη των  στεγανών πάντα είναι το κίνητρο όσων ασκούν πάρεργο. Αντί να ντρέπονται να μιλήσουν διότι δεν έχουν εισφέρει πρακτικά κάτι χειροπιαστό στην πρόοδο της οικονομίας και της χώρας, η πολιτική άνοια τους οδηγεί σε αφ’ υψηλού αμπελοφιλοσοφίες. Και στο να υπηρετούν τα τερτίπια κάθε είδους.

Ήρθε η ώρα η αξιοκρατία των αυτοδημιούργητων να μιλήσει με κάθε τρόπο. Να παρέμβει. Να πάρει την τύχη της χώρας στα χέρια της.

Να αξιοποιήσει τους πολλούς άξιους σε κάθε πτυχή και πεδίο της οικονομίας και της κοινωνίας, να διασφαλίσει ότι οι επαγγελματικές θέσεις κατανέμονται αποκλειστικά με βάση το ταλέντο και τη σκληρή δουλειά και όχι το στραπατσάρισμα με ψεύδη και συκοφαντίες των άξιων αυτοδημιούργητων.

Αρκετά με την βρώμικη παρασιτική οικογενειοκρατία, της προωθήσεις κάθε άρρωστου ανασφαλούς,  τους γόνους και  όσους θεωρούν τον εαυτό τους πρίγκιπες που εξαργυρώνουν την κατ΄ επάγγελμα πολιτική και  εξαγορασμένη κοινωνική ανέλιξη σίγουρη  κληρονομική διαδοχή και θεϊκό δικαίωμα, παρέα με διευθετήσεις κάθε είδους και μορφής. Αρκετά με την διάχυση του δηλητηρίου σε κάθε υπόδουλο των υποκλίσεων που απαξιώνει ιδέες, κλέβει ιδέες για να επιβιώσει, σε κάθε αλεξιπτωτιστή που με μαφιόζικες μεθόδους αγοράζει το image του δήθεν επιτυχημένου , αρκετά με τον κάθε προικοθήρα που ως ευνουχισμένος άρρωστος θέλει να βασανίζει ως κομπλεξικός τους ανθρώπους γύρω του και τριγυρίζει στα δώματα της παρασιτικής παραεξουσίας πιστεύοντας ότι από νούμερο έγινε εξαίρετο μέλος του club και εκλεκτός.

Οι αυτοδημιούργητοι πρέπει να γίνουν ακρογωνιαίοι λίθοι της σύγχρονης Ελλάδας. Οι αυτοδημιούργητοι και το ταλέντο της σκληρής δουλειάς τους μπορεί να χτίσει από την αρχή την χώρα. Με κάθε άξιο που λάμπει αυτόφωτα. Αρκετά με τους ετερόφωτους υπόδουλους.  Οι αυτοδημιούργητοι  σε κάθε πεδίο δεν έχουν δείξει μέχρι σήμερα τι μπορούν να κάνουν. Σιωπούν και εργάζονται ταπεινά. Η ώρα να εκφραστούν επιτέλους  μάλλον ήρθε.

Οι εξαιρέσεις κληρονόμων που ξεπέρασαν την κληρονομιά τους και θεωρούνται αυτοδημιούργητοι είναι ελάχιστες-και είναι εξαιρετικά παραδείγματα για την κοινωνία.

Οι αυτοδημιούργητοι είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας.  Και με την ευλογία του  παραδείγματος τους  έχουν την ικανότητα να κινητοποιήσουν και να εμπνεύσουν τα παραγωγικά μέλη της κοινωνίας με το DNA της σκληρής δουλειάς.

 
Π. Τσακιρίδης

my way press.gr

Σχετικά Άρθρα