Ο Ισραηλινός μέντορας και start-upper Oren Simanian συναντά τις ομάδες του egg – enter•grow•go

Την ευκαιρία να γνωρίσουν διεθνώς επιτυχημένες πρακτικές είχε το ελληνικό start-up οικοσύστημα σε μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα, με αφορμή την επίσκεψη του καταξιωμένου μέντορα και start-upper, Oren Simanian στην Ελλάδα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του egg, στο πλαίσιο του τριήμερου workshop «Entrepreneurship & Innovation beyond borders», που διοργανώθηκε από το Corallia σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ.

Τον διακεκριμένο ομιλητή Oren Simanian συνόδευσαν η Πρέσβειρα του Ισραήλ κα. Irit Ben-Abba, η Σύμβουλος της Πρεσβείας κα. Tammy Ben-Haim και η Συντονίστρια Εμπορικών Θεμάτων στην Πρεσβεία του Ισραήλ κα. Νέλλη Λεών. Μετά την υποδοχή από στελέχη της Eurobank και του Corallia, ακολούθησε ξενάγηση στους συνεργατικούς χώρους του επιχειρηματικού επιταχυντή για μια πρώτη γνωριμία με τις ομάδες του egg, οι οποίες παρουσίασαν τα προϊοντικά τους χαρτοφυλάκια, συζήτησαν θέματα προσέλκυσης κεφαλαίων και δυνατότητες διεθνοποίησης, επιβεβαιώνοντας τον εξωστρεφή προσανατολισμό του προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Simanian, αναδείχθηκε η ξεχωριστή σημασία του ανθρώπινου κεφαλαίου υψηλής ποιότητας και εξειδίκευσης, που διαθέτει η Ελλάδα και το ενδιαφέρον εστιάστηκε στην ανάπτυξη ισχυρών επωνυμιών για τη βελτίωση της πρόσβασης στην αγορά, σε εναλλακτικά κανάλια διανομής και σημαντικές ευκαιρίες χρηματοδότησης. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα βήματα για τη διαμόρφωση καμπάνιας crowdfunding, μέσα από παραδείγματα με αξιοσημείωτη απόδοση στις διεθνείς αγορές. Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Oren Simanian για δημιουργικές ιδέες με άμεση πρακτική εφαρμογή και εντατικές προσπάθειες επικοινωνίας, τα μέλη των ομάδων του egg έδωσαν τη δική τους διάσταση, ως πρεσβευτές της ελληνικής start-up σκηνής.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη σε γραφεία των ομάδων, όπου αναλύθηκαν περαιτέρω ζητήματα στρατηγικού σχεδιασμού και καθημερινής λειτουργίας για τη διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό, την κεφαλαιοποίηση ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και τις δυνατότητες συνεργασίας με σημαντικούς παίκτες στην παγκόσμια αγορά.

Συνεχίζοντας τη δυναμική του πορεία για 3η συνεχόμενη χρονιά, το egg, ένα Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που δημιούργησε η Eurobank σε συνεργασία με το Corallia, συμβάλει έμπρακτα στις προσπάθειες για τη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου στην Ελλάδα, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης, επιτάχυνσης και συνεργασίας, προωθώντας πρωτοποριακές δράσεις για τη νεανική καινοτόμο επιχειρηματικότητα.

INFO Photo: Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Σχετικά Άρθρα