Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα Προώθησης Επιχειρηματικότητας VentureGarden Helping People Grow Ideas

Έναρξη 9ου κύκλου -Υποβολή Αιτήσεων έως τις 27 Απριλίου 2018

 
Την ευκαιρία σε περισσότερους ενδιαφερόμενους να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές ιδέες τους προσφέρει το πρόγραμμα VentureGarden  το οποίο υλοποιείται από το Entrepreneurship Hub του ACT μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη, και το ALBA Graduate Business School, The American College of Greece στην Αθήνα με τη στήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative-THI). Οι υποβολές για τον ένατο κύκλο του προγράμματος γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του επίσημου ιστότοπου www.venturegarden.gr και παρατείνονται μέχρι και την 27 Απριλίου 2018.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 7 Μαΐου 2018. Θα λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις του ACT στη Θεσσαλονίκη, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 6μμ ως τις 9μμ, αφού  προηγηθεί η φάση αξιολόγησης και επιλογής των τελικών συμμετεχόντων.

 
Τί είναι το VentureGarden;

Το VentureGarden αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων επιχειρηματιών, οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο επιχειρηματικότητας και να εκπαιδευτούν από επαγγελματίες του χώρου. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να μετατρέψουν μια ιδέα σε επιχειρηματική πραγματικότητα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 μαθήματα, μέσω των οποίων οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τα πιο σημαντικά θέματα που καθορίζουν ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό ξεκίνημα, καθώς και ένα στάδιο συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης, διάρκειας 12 μηνών, που βασίζεται στο εξατομικευμένο πλαίσιο επιχειρηματικών στόχων του κάθε συμμετέχοντα.

Ήδη, στους οκτώ προηγούμενους κύκλους του προγράμματος υποβλήθηκαν περισσότερες από 1.900 αιτήσεις συμμετοχής, όπου 670 επελέγησαν και παρακολούθησαν το πρόγραμμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια των οκτώ κύκλων 230 καθηγητές και mentors παρέδωσαν συνολικά 618 ώρες μαθημάτων στους συμμετέχοντες, προσφέροντας συμβουλευτική και ουσιαστική υποστήριξη με στόχο οι ιδέες των συμμετεχόντων να αναπτυχθούν επιχειρηματικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι έως και σήμερα περισσότερες από 900 ώρες συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης έχουν προσφερθεί στους συμμετέχοντες του VentureGarden. Οι εγκεκριμένοι συμμετέχοντες του προγράμματος θα έχουν πρόσβαση σε δράσεις δικτύωσης, όπως pitching events με επενδυτές, σε επιχειρηματικούς διαγωνισμούς, ενημέρωση για ευκαιρίες χρηματοδότησης, και δικτύωση με φορείς και επιχειρήσεις για την ανάπτυξη και προώθηση της επιχειρηματικής τους ιδέας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, επισκεφτείτε το www.venturegarden.gr.

Σχετικά Άρθρα