Παραγωγική συνάντηση ΣΕΒΕ με τον Χ. Σταϊκούρα

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα πραγματοποίησε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων στα γραφεία του Συνδέσμου στο πλαίσιο της επικείμενης 84ης ΔΕΘ.

 
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα φορολογικής πολιτικής με στόχευση τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και της ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος και τα μέλη της Διοίκησης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις – μετά την πλήρη άρση των capital controls, τη βελτίωση των 120 δόσεων και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ (σε πρώτη φάση μόνο για τα φυσικά πρόσωπα) – προωθούμενες μειώσεις των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% αρχής γενομένης από την χρήση 2019, καθώς και της φορολογίας μερισμάτων από το 10% στο 5% που θα αποτελέσουν έμπρακτες αποδείξεις της προσπάθειας διαμόρφωσης ενός φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Σημαντική για τον ΣΕΒΕ είναι η ενσωμάτωση στα επικείμενα νομοσχέδια για τη φορολογία και τον επενδυτικό νόμο διατάξεων με αναπτυξιακό πρόσημο, ιδίως για τις παραγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις, για την επίτευξη του εθνικού στόχου της συμμετοχής των ελληνικών εξαγωγών αγαθών στο 25% του ΑΕΠ έως τα τέλη του 2022 και στο 30%  έως τα τέλη του 2025.

Τα δύο μέρη συμφώνησαν σε μία στενή και στοχευμένη συνεργασία το επόμενο διάστημα ώστε μέσα από συγκεκριμένα μέτρα να αυξηθεί η διεθνής ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.

Στη συνάντηση, πέραν του Υπουργού κ. Χρήστου Σταϊκούρα, συμμετείχε το σύνολο σχεδόν της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών και πιο συγκεκριμένα οι: Υφυπουργοί Οικονομικών κκ.  Απόστολος Βεσυρόπουλος, Θεόδωρος Σκυλακάκης και Γεώργιος Ζαββός, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστος Τριαντόπουλος και ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης.

 
Συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών με επιχειρηματικούς φορείς της Θεσσαλονίκης

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας πραγματοποίησε σήμερα διαδοχικές επισκέψεις σε παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως «η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο διατηρούμε ενεργούς διαύλους επικοινωνίας με την παραγωγική Ελλάδα. Συζητούμε με τους φορείς της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της Μακεδονίας και αφουγκραζόμαστε τον παλμό της πραγματικής οικονομίας. Στην πορεία ανάταξης που έχουμε σχεδιάσει για την οικονομία, οι παραγωγικοί φορείς συμβάλλουν θετικά με την ανάδειξη επίκαιρων θεμάτων και την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων. Έχουμε οραματικό, συγκροτημένο και κοστολογημένο σχέδιο που θα τροφοδοτήσει με οικονομικό, παραγωγικό και κοινωνικό «οξυγόνο» τη Βόρεια Ελλάδα. Στόχος μας είναι να δώσουμε πνοή, παραγωγική βάση και προοπτική σε κάθε νομό. Στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα. Προωθούμε την ισχυρή, καινοτόμο και εξωστρεφή οικονομία και την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη για όλους»

Σχετικά Άρθρα