ΣΕΒΤ: ECOTROPHELIA-Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διαγωνίζεται στο Παρίσι για το πιο καινοτόμο προϊόν διατροφής

Με το βλέμμα στραμμένο στο Παρίσι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών εύχεται καλή επιτυχία στην ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που αναδείχθηκε νικήτρια μέσα από τον εθνικό διαγωνισμό ECOTROPHELIA με το προϊόν της “Veggie it”. Η ελληνική αποστολή διαγωνίζεται μαζί με τις υπόλοιπες 14 χώρες στις 16 & 17 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης  “Sial”, διεκδικώντας μια διάκριση σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο.

 
Υπενθυμίζεται ότι το “Veggie it”, ένα γευστικό, υψηλής θρεπτικής αξίας γεμιστό μπισκότο με λυοφιλιωμένα λαχανικά και β-γλυκάνη, το οποίο υπάρχει και σε «γλυκιά» έκδοση με φρούτα, είχε ξεχωρίσει ανάμεσα σε 16 προϊόντα, αποσπώντας τα καλύτερα σχόλια για την ποιότητα και την καινοτομία του.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος έχει μακρά παρουσία σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στη χώρα μας διοργανώθηκε φέτος για 6η χρονιά, στο πλαίσιο των δράσεων της Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας “Food for Life” έχοντας πλέον αναδειχτεί σε θεσμό για την πανεπιστημιακή-ερευνητική κοινότητα, αφού αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυναμική, την καινοτόμο σκέψη και την ευρηματικότητα των νέων στον κλάδο της αγροβιοδιατροφής.

Αναφερόμενος στην ελληνική συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου ο κ. Ευάγγελος Καλούσης, Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, εξέφρασε τις ευχές όλων για μια διάκριση και τόνισε: «Είμαστε αισιόδοξοι για την ελληνική συμμετοχή γνωρίζοντας τη σκληρή δουλειά που έχει κάνει αναπτύσσοντας ένα πραγματικά εντυπωσιακό προϊόν». Και συνέχισε τονίζοντας: «Είμαστε υπερήφανοι γιατί τα τελευταία χρόνια οι συμμετοχές στο Διαγωνισμό Ecotrophelia αποδεικνύουν τη δυναμική του χώρου μας στο εξωτερικό αλλά και ένα άλλο πρόσωπο για την χώρα μας, θετικό και γεμάτο δημιουργία. Άλλωστε πεποίθησή μας είναι ότι η έρευνα και η καινοτομία αποτελούν μοχλό ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις πρωτοβουλίες που τις αναδεικνύουν».

 
INFO

Λίγα λόγια για τον ΣΕΒΤ

Ο ΣΕΒΤ,  Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων – Ποτών εκπροσωπεί το σύνολο της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων στην Ελλάδα την Ευρώπη και παγκοσμίως. Μέλη του συνδέσμου είναι οι κλαδικοί σύνδεσμοι αλλά και ατομικά πολλές επιχειρήσεις του χώρου των τροφίμων.

Ο κλάδος κατέχει τις τελευταίες δεκαετίες την πρώτη θέση στην ελληνική Βιομηχανία, με το 25% του συνόλου της Βιομηχανίας στην οποία δραστηριοποιούνται 1.225 επιχειρήσεις με περισσότερους από 360.000 άμεσα και έμμεσα εργαζόμενους. Ο κλάδος με ιστορία που ξεκινάει το 1782 είναι δυναμικός, ανταγωνιστικός και εξωστρεφής με έντονη επενδυτική και εμπορική δραστηριότητα στην Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

Τα είδη διατροφής κατέχουν την 1η θέση και στον εξαγωγικό τομέα, κατέχοντας το 25% του συνόλου των εξαγωγών και συνολική αξία 6,250 δις. €.

Το μεγάλο ποσοστό στις εξαγωγές ειδών διατροφής κατέχουν τα προϊόντα της Ε.Β.Τ.&Π., με συνολική αξία 4,5 δις. €.

Αποστολή του ΣΕΒΤ, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο κρίσης που περνά η οικονομία της χώρας μας είναι η εστίαση στην ποιότητα και την ανάδειξη νέων κατευθύνσεων σε τρόφιμα που θα στηρίζουν την ελληνική οικονομία, την μεγέθυνση του παραγόμενου όγκου και τη μείωση τιμών, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την διασφάλιση θέσεων εργασίας.

Σχετικά Άρθρα