Τι κάνει σήμερα τους CEOs στην Ελλάδα να χάνουν τον ύπνο τους;

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 22 Νοεμβρίου, το πρώτο Forum απευθυνόμενο στους CEOs εταιρειών και στα στελέχη των ομάδων τους με το οποίο το CEO Clubs εγκαινίασε τη συνεργασία του με το “The Conference Board”, έναν παγκόσμιο οργανισμό επιχειρηματικών ερευνών που ιδρύθηκε για να βοηθά τους ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου και την ευρύτερη κοινωνία  να εξελίσσονται και να αντιμετωπίζουν τις μεταβαλλόμενες προκλήσεις κάθε εποχής.

 
Στην έναρξη αυτής της εκδήλωσης, ιδιαίτερο αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στον ομιλητή Chuck Mitchell, executive director του “The Conference Board” και στους ομιλητές του Forum, αποτέλεσε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας “C-Suite Challenge 2019“ που είχε ως κεντρικό θέμα τη σύγχρονη ηγεσία οργανισμών και στην οποία έλαβαν μέρος Έλληνες CEOs.

Σύμφωνα με την έρευνα τα θέματα που απασχολούν τους CEOs παγκοσμίως και ειδικότερα στην Ελλάδα είναι η οικονομική ύφεση, το ασταθές παγκόσμιο πολιτικό περιβάλλον και η έλλειψη εμπιστοσύνης στους δημόσιους οργανισμούς. Επιπλέον, τα κύρια ζητήματα που διαχειρίζονται εσωτερικά είναι η στελέχωση και η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, το κόστος λειτουργίας της επιχείρησής τους και η μετάβασή της στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αφορά πλέον κάθε κλάδο του σύγχρονου επιχειρείν και αποτελεί τώρα μια νέα πραγματικότητα για τις εταιρείες. Κρίνεται απαραίτητο για τους οργανισμούς να εστιάσουν στη βιώσιμη καινοτομία και την εκ βάθρων εξέλιξη τους. Επιπλέον, τα αποτελέσματα της έρευνας υποδεικνύουν ότι η εταιρική στρατηγική θα πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένη με τις αξίες που επιτρέπουν στην επιτυχημένη ψηφιακή μεταμόρφωσή της.

Με αυτό τον τρόπο η τρέχουσα οργανωτική κουλτούρα κάθε εταιρείας θα μπορεί να υποστηρίζει με στοιχεία την ψηφιακή εξέλιξη, δηλαδή την ευελιξία, την πρόληψη εταιρικών κινδύνων και τη προώθηση εταιρικών συνεργασιών στο εσωτερικό και εξωτερικό. Το πιο σημαντικό για τη σωστή λειτουργία μιας επιχείρησης είναι η δημιουργία ευέλικτων και παραγωγικών εργασιακών ομάδων, η διαφάνεια και η αξιοπιστία στο εσωτερικό της. Στο πλαίσιο αυτό η συνεχής εκπαίδευση των στελεχών κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική.

Η εκδήλωση έδωσε μοναδική ευκαιρία στα παρευρισκόμενα στελέχη των επιχειρήσεων να μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους που οδηγούν στην ψηφιακή εξέλιξη της εταιρίας τους καθώς και τους τρόπους με τους οποίους επικοινωνούν αποτελεσματικά τη στρατηγική και τις λειτουργικές αλλαγές στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας τους.

 
info

Σχετικά με το CEO Clubs: Το CEO Clubs Greece είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 και αποτελεί παράρτημα του CEO Clubs Int’l που λειτουργεί εδώ και 40 χρόνια ως ένα από τα μεγαλύτερα business clubs παγκοσμίως, με πάνω από 15,000 μέλη. Το Club είναι ένας μαθησιακός οργανισμός, με σκοπό να προσφέρει στους ηγέτες της αγοράς ένα μοναδικό περιβάλλον γνώσης και συνεργασίας ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα και την κερδοφορία των εταιριών τους. Μέσα από τα Forums και τα Circles τα οποία διοργανώνει, καθώς και τις επιχειρηματικές αποστολές σε ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία και Μέση Ανατολή, καλλιεργεί την γνώση, την ουσιαστική δικτύωση και προάγει την εξωστρέφεια με αποτέλεσμα να αποτελεί τον κύριο πόλο έλξης των ηγετών που διαρκώς επιδιώκουν την βελτίωση και την αριστεία μέσω της ανταλλαγής γνώσης και εμπειρίας

Το CEO Clubs Greece αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη του CEO Clubs Int’l στην ΝΑ Ευρώπη.

 
Info photo

Ο ομιλητής Chuck Mitchell, executive director του The Conference Board και το πάνελ (από αριστερά):

Συντονίστρια – Γεωργία Καρτσάνη, Πρόεδρος, CEO Clubs

Δέσποινα Αναστασίου – General Manager, Dow Hellas

Παναγιώτης Μπαράς – Chairman & Managing Director, Philips Hellas

Νίκος Κωσταράς – General Manager, IQVIA

Δημήτρης Κουτσόπουλος – CEO, Deloitte

Έλενα Παπαδοπούλου – Chief Human Resources Officer, OTE Group

Αντώνης Τσιμπούκης – General Manager, Cisco Hellas

Σχετικά Άρθρα